25. ledna 2016 • 13:03

Třesk v United? Van Gaal může odejít i sám, ztratil důvěru hvězd

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam s ním? Fotbalová Anglie řeší, jak se Manchester United postaví k problému s manažerem Louisem van Gaalem. Před týdnem se Nizozemec po výhře v Liverpoolu (1:0) chvástal, že je jeho tým zpátky ve hře o titul. Teď po kolapsu se Southamptonem (0:1) už se zase mluví o jeho konci na Old Trafford. Média se předhánějí ve spekulacích, jak Van Gaal dopadne.



List The Sun si myslí, že Van Gaal neustojí tlak a sám to v United zabalí. Po porážce se Southamptonem fanoušci na tým bučeli. Důvod je jednoduchý, tým hraje bídně. Jedna střela za zápas mezi tyče stačila k výhře v Liverpoolu, ale vše bylo spíš dílem náhody.

Navíc podobná "ofenzivní smršť" je teď v podání United normální věcí, na Southampton nestačila (0:1). Že by se něco změnilo a „Rudí ďáblové“ předváděli pod vedením nizozemského manažera atraktivní ofenzivní fotbal, to je v tuhle chvíli spíš utopie.

Jestli byla situace Van Gaala dosud médií hodně špatná, teď podle serveru Daily Star dosáhla vrcholu bídy a zmaru. Nizozemec je připravený jednat o svém potenciálním konci s výkonným místopředsedou United Edem Woodwardem. Smlouvu na Old Trafford má přitom až do roku 2017.

„Jsem velmi nespokojený s tím, že se nám nedaří a nehrajeme fotbal, který by naši fanoušci chtěli vidět a který čekali, když jsem nastupoval,“ uznal Van Gaal.

2569877:gallery:true:true

Stejný zdroj uvádí, že vedení United předložil svůj návrh José Mourinho , jenž nedávno skončil v Chelsea. Tuto informaci ale Jorge Mendes, agent známého Portugalce, označil za absurdní a nesmyslnou.

Námluvy mezi „Rudými ďábly“ a Mourinhem prý nejsou pravděpodobné ani podle Harryho Redknapa, bývalého manažera Tottenhamu.

Ten se nechal slyšet v listu Daily Telegraph, že pokud by United chtěli angažovat Mourinha, dávno by to udělali. Teď prý nezbývá Manchesteru United čekat a v létě angažovat nového trenéra. Myslí si, že ve hře bude třeba mméno Diega Simeoneho z Atlétika Madrid či Pepa Guardioly, současného trenéra Bayernu Mnichov.

Timesy naopak soudí, že Mourinho by mohl do United nastoupit a každý neúspěch Van Gaala pravděpodobnost tohoto řešení jen zvyšují. Mourinha přitom považují za kouče, který by rozhádané a nefungující „rudé ďábly“ nastartoval a sjednotil.

Server Daily Mail tvrdí, že Ed Woodward zvažuje variantu, že by se United s Van Gaalem rozloučili a do konce sezony svěřili tým do rukou Ryana Giggse, současného asistenta a klubové ikony.

Podle tohoto zdroje hráči evidentně nejedou s Van Gaalem na stejné vlně a metody nizozemského kouče tak pozbývají účinku. Ve výsledku se tak na hru United nedá moc dívat a fanoušci na své modly i kouče nespokojeně bučí.

Vypadá to, že nizozemského trenéra na Old Trafford nic nezachrání. Otázkou je jen to, kdy se bude balit.

Manažer Manchesteru United Louis Van Gaal dobře ví, že jeho svěřenci nepodávají dobré výkony.
Manažer Manchesteru United Louis Van Gaal dobře ví, že jeho svěřenci nepodávají dobré výkony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud