17. srpna 2016 • 04:55

Plzeňská sestava pro LM: Bakoš šlape na Koláře, na stoperu spíš Hejda

Autor: kah, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen dva zápasy je dělí od toho, aby znovu vstoupili mezi evropskou smetánku a zopakovali si mače á la Barcelona či Bayern. Viktoria Plzeň dnes vstoupí v Sofii proti Ludogorci Razgrad do boje o třetí start v Lize mistrů a také masivní bonus cca 380 milionů korun. Utkání můžete sledovat od 20:45 na iSport.cz ONLINE. V jakém složení mohou Západočeši nastoupit?



Ve hře je nasazení Marka Bakoše místo Daniela Koláře, na stoperu vedle Romana Hubníka může operovat Lukáš Hejda. Oba zmiňovaní hráči nastoupili v pátečním vydařeném ligovém duelu v Příbrami (3:0) a nevedli si špatně.

Marek Bakoš, který Plzni vystřílel postup do Ligy mistrů před pěti lety, vstřelil gól a připsal si i asistenci. Pro Lukáše Hejdu zase hraje fakt, že Jan Baránek se v prvním duelu 3. předkola s Karabachem nechal vyloučit a v odvetě chyběl.   

Trenér Pivarník pro ligový mač změnil rozestavení z obvyklého 4–2–3–1 na 4-4-2 a tento tah mu vyšel. Slovenská útočná dvojice Bakoš, Ďuriš se střelecky prosadila a nový západočeský kouč musel být spokojený. Bakoš právě se svým krajanem z útoku vstřelili v létě 2011 při prvním plzeňském pokusu o Ligu mistrů v odvetě s FC Kodaň oba góly, které stvrdily senzační postup.

Pivarník před odletem: Ludogorec? Podobný soupeř jako Karabach, jen rychlejší dopředu
Video se připravuje ...

Shodou okolností by se dnes mohli objevit v základní sestavě bok po boku. Je ale možné, že šanci místo Bakoše dostane jiný pamětník bojů s Barcelonou či AC Milán, Daniel Kolář. Pro něj ale nehovoří aktuální forma, dlouholeté plzeňské opoře se na startu sezony příliš nedaří.

Kde ještě může Pivarník váhat? Hned tři alternativy má na pravý okraj obrany. Směrem dozadu, kde to na hřišti technicky a ofenzivně vyspělého soupeře bude obzvlášť třeba, se z trojice Aleš Matějů, František Rajtoral a Radim Řezník nejlépe jeví posledně jmenovaný. 27letý obránce už je v plné formě po dlouhém zranění a může být tím, kdo dostane důvěru od prvních minut.

Zbylá jména sestavy jsou víceméně jasná, trenér vsadí na hráče, kteří s poháry mají bohaté zkušenosti. První pokus o Ligu mistrů pamatuje šest hráčů (František Rajtoral, David Limberský, Milan Petržela, Daniel Kolář, Marek Bakoš, Michal Ďuriš), v součtu s tím druhým jedenáct, včetně Matúše Kozáčika, Lukáše Hejdy, Jana Kovaříka, Tomáše Hořavy a Radima Řezníka „Doufám, že to dokážeme prodat,“ přeje si útočník Michal Ďuriš.

Pravděpodobná sestava Plzně proti Razgradu

 Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář (Bakoš), Kovařík – Ďuriš.

Kvalita Ludogorce je obrovská, shodují se útočníci Bakoš a Ďuriš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud