29. srpna 2012 • 15:53

Obří nabídka za letenský tank. Sparta odmítla 125 milionů za Kweukeho

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se původně zdálo jako drb, stalo se málem skutečností. Turecký Trabzonspor na začátku tohoto týdne skutečně předložil Spartě nabídku na přestup Leonarda Kweukeho, jenže ta ji shodila ze stolu. Podle zdrojů z Turecka šlo o pět milionů eur, tedy 125 milionů korun!



Zprávu o zájmu Trabzonsporu o Leonarda Kweukeho přinesla turecká média minulý čtvrtek, když hrála Sparta na Feyenoordu.

Tehdy vše vypadalo jen jako další přestupová kachna, protože letenský klub v této věci nikdo nekontaktoval. Jenže zpočátku tohoto týdne se daly věci do pohybu.

„V pondělí přijeli zástupci Trabzonsporu do Prahy na schůzku, o přestupu Lea Kweukeho jsme skutečně jednali,“ přiznává člen představenstva Sparty Jakub Otava.

O finanční stránce sice věci odmítá hovořit, nicméně dobře informovaný zdroj portálu isport.cz tvrdí, že tým, za který hraje český obránce Ondřej Čelůstka, nabídl za Kweukeho pět milionů eur, tedy 125 milionů korun! Tuto částku navíc zmiňují i turecká média.

Sparta však balík za svého nejlepšího střelce odmítla, byť představitelé Trabzonsporu už dopředu počítali s tím, že si pětadvacetiletého Kweukeho rovnou odvezou.

„Leo je pro nás klíčovým hráčem, jeho uvolnění před odvetou s Feyenoordem nepřicházelo v úvahu,“ říká Otava.

Z velkého přestupu sešlo zřejmě definitivně, neboť Trabzonspor okamžitě koupil jiného obra – devětadvacetiletého rakouského útočníka Marka Janka z FC Porto. Sto devadesát šest centimetrů vysoký čahoun vyšel podle serveru transfermarkt.de na tři miliony eur (75 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud