19. prosince 2012 • 12:00

Pulpit: Ve Spartě i Plzni bych měl lepší výsledky než současní trenéři

Autor: , iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim odlepil ode dna ligové tabulky fotbalisty Baník Ostrava a je přesvědčený, že bude ještě líp. Pětačtyřicetiletý trenér Martin Pulpit ale většinou v kariéře neměl štěstí na stabilizované kluby a je vidět, že ho to občas mrzí. "Trénovat Spartu nebo Plzeň, kde je všechno ideální, to by mě taky bavilo," říká Pulpit, jehož Baník přezimuje na dvanáctém místě tabulky.



Odtrénováno má více než čtyři sta mistrovských utkání a kromě slušného množství zkušeností nasbíral Pulpit i sebevědomí. "Troufám si říct, že trénovat Spartu nebo Plzeň tak bych měl lepší výsledky, než mají trenéři, kteří tyto týmy vedou," řekl v rozhovoru pro Sport.

Ostravský Baník udržuje mimo sestupové pozice a na jaře se bude snažit rychle vymazat starosti se záchranou. I když baníkovcům chybí finance, tým se drží a bojuje.

"Pro mě je ale důležité, že mi majitelé Baníku říkají věci pravdivě. Já vím, v jakém je klub stavu, znám jeho možnosti, vím, co si můžeme dovolit – a co ne. Žádné mazání kolem pusy se tady neděje. Situace v Baníku je obrovsky vážná. Současní majitelé dělají vše pro to, aby klub přežil,“ rozebírá Pulpit současnou kondici Baníku.

Stát se ale může i to, že hráčům na jaře nepřijdou výplaty. "Situace je jasná. Hráčům od nové sezony základní platy chodí. Teď se má řešit i možnost výplat prémií," popsal současnou situaci na Bazalech. "Pokud by se schlylovalo k tomu, že by peníze hráčům přijít neměly, budu o tom jako trenér informován. Protože vím, jak v takové situaci reagovat."

Řídit tým bez výplat, to by pro Pulpita nebylo nic nového."Když jsem působil na Žižkově, hráči byli půl roku bez výplat. Od vedení pak slyšíte, že peníze budou druhý den, druhý den pak slyšíte, že budou třetí den a ve finále to trvá půl roku," vyprávěl Pulpit.

Svůj současný klub ale hájil. "Majitelé tady dělají vše pro to, aby základní platy dostávali hráči včas a mohli se soustředit na svůj sportovní výkon." To se ke konci podzimní části Baníku dařilo, v posledním kole například vyhrál na Slavii 2:0. Celé vedení i Pulpit zkrátka dělají vše proto, aby tradiční klub přežil.

Pracuje s emocemi. V tom se Martin Pulpit nezměnil ani v Baníku Ostrava.
Pracuje s emocemi. V tom se Martin Pulpit nezměnil ani v Baníku Ostrava.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud