Hynek Preisler
9. srpna 2009 • 18:54

Brno skvěle bránilo a pod Ještědem vyhrálo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezchybná obrana, proti které se Liberečtí nedokázali prosadit. Jedna povedená akce, při které obrana domácích trestuhodně selhala. Výsledek? Těsná prohra Liberce.



Severočeši v lize nezačali dobře. Po třech kolech mají jeden bod a v tabulce pravdy čtyři záporné. Skóre 2:6!

ONLINE přenos »

Brnu stačila jedna povedená akce v prvním poločase. Hostující Michna nacentroval z pravé strany Rabušicemu a ten se hlavou prosadil proti třem libeckým obráncům! Gólman Liberce Zbyněk Hauzr se za do sítě letícím míčem mohl jen ohlédnout.

„Dobře jsen si na centr Michny naběhl, vyšlo mi to opravdu přesně do kroku, sledoval jsem jen balon a vyšlo to pěkně,“ rozplýval se útočník Brna Michael Rabušic. V minulém kole se trefil i do sítě pražské Slavie.

„Největší chybou bylo, že jsme úplně zadarmo odevzdali míč a špatně jsem zachytili brněnský brejk. A před bránou jsme to špatně řešili. Hráče si musíme více rozebrat. Spíše jsme se soustředili na centrujícího hráče než na ty, co nabíhali a to byla chyba,“ přiznal lídr liberecké obrany Miroslav Holeňák.

Gólman Liberce Hauzr se osvěžuje během utkání s Brnem
Gólman Liberce Hauzr se osvěžuje během utkání s Brnem
Byla to teprve druhá střela Brna na branku. A v celém zápase byla i jeho předposlední. Liberec se pak dostal do křeče, často chyboval a se spolehlivou obranu Brna si poradit nedokázal.

„Nechali jsme jít soupeře do vedení a to byla velká chyba. To byla voda na jejich mlýn. Pak už hráli to, co potřebovali a my jsme nenašli recept na to, abychom zápas otočili. Trápili jsme se v útoku,“ vysvětlil Holeňák.

Souhrn 3. kola Gambrinus ligy >>>

Liberec tak zažívá podobný start do ligy jako před dvěma lety. V prvních třech kolech tehdy také uhrál jen jeden bod. Je Liberec v krizi? „To nevím, je to jako na houpačce. Jeden zápas vyhrajeme, pak prohrajeme, pak zase vyhrajeme. doufám, že už houpačka skončí a věřím, že už začneme hlavně vyhrávat,“ uzavřel Holeňák.

Slovan Liberec - 1. FC Brno 0:1 (0:1)
Branka: 35. Rabušic. Rozhodčí: Adam - Moudrý, Urban. ŽK: Nezmar - Lira, Jílek. Diváci: 4872.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Janů - Vácha, Gecov, Frejlach (57. Čorič), Dočkal (61. Bosančič) - Diviš (72. Nezmar), Kerič. Trenér: Škorpil.
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek, Dřížďal - Michna (61. Dostálek), Mareček, Polách (75. Léo), Lira - Rabušic, Došek. Trenér: Beránek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud