3. února 2012 • 19:50

Šumský: Fotbal není balet, ale se Sňozíkem jsem se rvát nechtěl

Autor: neu, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Argentinský Maradona, který nemá na dospělý fotbal." Tak otituloval brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík letní posilu svého klubu, mladíčka Nicolase Šumského. Média měla několik dní o čem psát, oba aktéři si však v klidu promluvili z očí do očí a prý jim to pomohlo. Na trenérem Medynským nabízenou fyzickou konfrontaci tak dojít nemuselo...



"Nikimu bych ústa asi rozbít dokázal," smál se dvakrát tak starý brankářský matador při dvojrozhovoru pro deník Sport.

Pro nadějného mladíka byla ústní varianta také přitažlivější, i když v Argentině, kde fotbalově vyrostl, prý byly fyzické konflikty na pořadu dne třeba každý třetí trénink.

"Tyhle věci považuju za správné. Vyčistí se vzduch. Když je správná rivalita na tréninku, pomáhá vám to se zlepšovat. Ne být jako smutné labutě, fotbal není balet," hlásí ve speciálním dvojrozhovoru.

Šumský také musel vysvětlovat, jak to bylo s jeho "machrováním" po příchodu do Bohemians. "Nebyl jsem drzý, byl jsem takový, jak jsem byl zvyklý chovat se v Argentině," tvrdí osmnáctiletý šikula.

Radek Sňozík ani Nicolas Šumský neměli s rozhovorem pro Sport problémFoto Barbora Reichová (Sport)

"Víte, musel jsem se v Argentině rvát o fleka, kdybych se na tréninku neozval, prostě by mě sežrali, vystrčili by mě z kádru," vypráví "Šumák", který se po návratu do Čech musel vyrovnávat – i podle Sňozíka – s až příliš velkými očekáváními.

"Nikdo si neuvědomoval, že jdu z Argentiny z béčka nebo z dorostu. Tady jsem si musel zvykat na jiný styl fotbalu, navíc dospělého. Měl jsem to dvakrát tak těžké. Brali mne jako hotového hráče, přitom jsem se přišel doučit," říká s odstupem času.

Speciální rozsáhlý dvojrozhovor s Radkem Sňozíkem a Nicolasem Šumským čtěte v sobotním Sportu!

Šumský si v přípravě užíval sněhu
Šumský si v přípravě užíval sněhu

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud