12. července 2013 • 19:18

Slavia porazila v generálce na ligu Most 4:0, novic Štěpán se uvedl skvěle

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie zvládli generálku na start nové ligové sezony. Červenobílí ve svém posledním přípravném utkání porazili druholigový Most 4:0 a vítězně se naladili na úvodní kolo nejvyšší soutěže proti Ostravě. Dvakrát se trefil Štěpán Koreš, jedním gólem a dvěma přihrávkami se uvedla nová posila záložník Vojtěch Štěpán.



"Kdyby to takhle šlo furt, tak by to bylo určitě skvělé. Samozřejmě je člověk rád, když se podaří takovýhle zápas. Ale je to jen první utkání, důležitý teď bude vstup do ligy," řekl klubové televizi Štěpán.

Slavia proti druholigovému soupeři dominovala, na vedoucí gól si ale musela počkat do 34. minuty, kdy stoper Milan Bortel po rohovém kopu prostřelil mosteckého brankáře.

Další góly přidali Pražané až po změně stran. Střídající posila z Hradce Králové Štěpán byl na hřišti jedenáct minut, když po přihrávce od Martina Juhara trefil odkrytou branku a při své premiéře za Slavii hned oslavil gól.

Ve zbytku utkání se Štěpán proměnil v nahrávače a připravil dvě trefy pro dalšího střídajícího hráče Koreše. Nejprve ho našel přesným centrem a pak ho vyslal do sóla, které Koreš zakončil obloučkem přes padajícího gólmana.

"Jako generálka to určitě splnilo účel, hlavně výsledkově nám to vyšlo. Herně to ještě hlavně v prvním poločase nebylo optimální. Od 60. minuty jsme ale kralovali a vyjádřili to i brankově. Všichni to zvládli, jsou zdraví a připravení na Ostravu," uvedl kouč Michal Petrouš.

Stále věří, že se Slavii povede posílit na pozici ve středu obrany. "Dál hledáme stopera. Nechceme riskovat s dvěma třemi stopery, jednoho ještě musíme přivést," dodal Petrouš.

Do ligy vstoupí Slavia za týden doma proti Ostravě.

Slovácko v Rakousku remizovalo

Fotbalisté Slovácka remizovali v generálce na první ligu v přípravném utkání v Rakousku s kyperským Apoelem Nikósie 2:2. Branky Slovácka zaznamenali obránci Martin Kuncl a Jan Trousil, který devět minut před koncem vyrovnal. Trenér Svatopluk Habanec už představil sestavu, se kterou počítá pro ligovou premiéru v Teplicích.

"Pochopitelně může dojít ještě k jedné až dvěma změnám. Ale dnes už nastoupil tým, který se vykrystalizoval po letní přípravě," uvedl kouč, který byl více spokojen s výsledkem než s výkonem svých svěřenců.

"Generálku jsme podstoupili proti kvalitnímu soupeři. Ale ještě máme ve hře rezervy," dodal Habanec.

Přípravná fotbalové utkání:

Slavia Praha - Baník Most 4:0 (1:0)
Branky:
70. a 80. Koreš, 34. Bortel, 56. Štěpán.
Sestava Slavie: Čontofalský - Nitrianský, Petrák (78. Kolařík), Bortel, Čonka - Kisel (67. Hurka), Gecov, Zmrhal - Mičola (46. Štěpán), Škoda (58. Fenin), Juhar (58. Koreš). Trenér: Petrouš.

1. FC Slovácko - Apoel Nikósie 2:2 (1:2)
Branky: 25. Kuncl, 81. Trousil - 17. a 40. Manduca. Sestava Slovácka: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík (46. Košút) Reinber - Rada (88. Trávník), Volešák (70. Ondřejka), Valenta, Martan (85. Biolek) - Kerbr, Došek. Trenér: Habanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud