14. září 2013 • 19:39

My chceme Baník, prosili fanoušci v Ostravě. Nejdřív tým vypískali

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání a rozčarování vládne v táboře ostravského Baníku po osmém kole Gambrinus ligy. Ten doma prohrál s Bohemians 1905 1:3 a jen potvrdil, že se v nejvyšší soutěži dál trápí. Fanoušci na tým pískali, někteří šli i domů, další zoufale volali: "My chceme Baník!" Nic nezabralo.



"Zase jsme dostali blbý gól po rohu. Pak se zápas odvíjel takovým směrem," litoval kapitán Baníku Martin Lukeš. "Na tomhle mančaftu to je pak hrozné znát z hlediska kvality, odvahy tvořit, nedostáváme se tak do hry, jak bychom chtěli," doplnil trenér domácích Svědík.

Když ve 25. minutě proměnil Jindřišek penaltu za Milosavljevův faul na Bartka v třetí gól, začal se nad Bazaly vznášet oblak kolosální ostudy.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 9. • 15:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
1:3
ONLINE
14. září
15:00
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905
Góly

Domácí: 34. Lukeš

Hosté: 10. J. Štochl, 19. M. Štochl, 25. Jindřišek

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Kraut, Baránek, Frydrych, Sukup – Šichor (87. Dedić), Droppa (46. Petrus), Milosavljev (28. Engelmann), Lukeš (C), Fantiš – Rolinc.

Hosté: Berkovec – Šírl, Šmíd, J. Štochl, Kalina (68. Růžička) – Bartek, Jindřišek (C), Rada, Hora (89. Krch), Moravec – M. Štochl (66. Ndiaye).

Náhradníci

Domácí: Bárta, Dedić, Zawada, Vomáčka, Hable, Engelmann, Petrus

Hosté: Havránek, Růžička, Krch, Kolář, Nerad, Budínský, Ndiaye

Karty

Domácí: Baránek, Frydrych, Lukeš

Hosté: Jindřišek

Rozhodčí

P. Franěk – P. Blažej, P. Vlasjuk

Stadion

Stadion Bazaly

Návštěva

3980 diváků



Domácí, hrající v novém rozestavení s pěti záložníky, nebyli vpředu, uprostřed ani vzadu a už po půl hodině se na ně snášel mohutný pískot. "Ten pocit je strašný. Být na tom hřišti a poslouchat, co po vás lidí řvou. Je to hodně o psychice, každý inkasovaný gól nás psychicky strašně nahlodá," řekl Lukeš.

Ostravští fanoušci na bídný výkon svých barev o pauze reagovali odchodem ze svého sektoru, ani to však pro Baník nebyl impuls. "Rozdíl v kvalitě byl větší, než jsme čekali. Naše vítězství je naprosto zasloužené. Mrzí mě jen, že jsme několik přečíslení nevyřešili líp a nedali čtvrtý gól," uvedl kouč hostů Jozef Weber.

"Nějak pochopitelně si ten výkon neumím vysvětlit," konstatoval Lukeš. "Přístup některých našich hráčů k utkání nechápu," dodal Svědík.

Kotel Bohemians 1905 si po výhře v Ostravě užíval triumfu
Kotel Bohemians 1905 si po výhře v Ostravě užíval triumfu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud