20. září 2013 • 04:50

Lička dal přednost Slavii před Baníkem: Rozhodl i trenér Koubek

Autor: iSport.cz, mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Během středy si vedení Slavie připsalo hned dva plusové body. Přivedlo nového trenéra Miroslava Koubka, jehož příchod kvitují fanoušci. Současně oznámilo i novou posilu. Mario Lička platí za zvučné jméno, podepsat ho chtěl i Baník Ostrava. "Přišel jsem jako posila a ne doplnění kádru," řekl sebevědomě po podepsání dvouleté smlouvy.



Navrátilec z Francie nakonec upřednostnil Eden před Bazaly. "Baníku děkuji za nabídku. Ale z určitých důvodů, sportovních i rodinných jsem dal přednost Slavii. Rozmýšlení nebylo jednoduché. Ale otec i bratr mi rozhodnutí schválili, že je logické," vysvětlil jednatřicetiletý záložník.

Lička naposledy hrál za francouzský Brest, kde na konci června skončil smlouvu. "Nějaké nabídky jsem měl, ale ty ze druhé francouzské ligy jsem odmítl a dvě, které mě zajímaly z Ruska a Číny, zase nevyšly. Byl jsem proto pořád volný," přiblížil svoji situaci.

Nakonec se tedy rozhodl pro návrat do Čech. "Jako první se mi první ozvala Slavia. Věděl jsem, že přijde trenér Koubek, s nímž mám dobré zkušenosti z Baníku Ostrava, a to rozhodlo," řekl poté, co ho v Edenu představili jako novou posilu.

Mario Lička po ukončení angažmá ve Francii posílil pražskou Slavii
Video se připravuje ...

"Vím, že má rád herní disciplínu a po taktické stránce je vyspělý, což je základ úspěchu," chválil nového kouče Slavie.

Lička se od června připravoval většinou individuálně, přesto se cítí v plné kondici a rád by zasáhl už do víkendového utkání s Jabloncem. "Doufám, že se podaří vyřídit papíry, a pokud bude trenér chtít, tak se mnou bude moci počítat. Ví, co ode mě může čekat," uzavřel.

Rozhovor s Mariem Ličkou čtěte v pátečním Sportu

Mario Lička na prvním tréninku Slavie
Mario Lička na prvním tréninku Slavie


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud