Richard Šíma
24. září 2013 • 14:04

Nová hvězda Baníku: osmnáctiletý Holzer. Bazaly mu tleskaly vestoje!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V osmnácti letech se dočkal toho, nač jiní fotbalisté tajně pomýšlejí mnoho let. A často marně. Při odchodu ze hřiště mu fanoušci za jeho výkon tleskali vestoje. Mladičký ostravský záložník Daniel Holzer v utkání s Libercem, které Baník vyhrál 3:0, příznivce uhranul. Zdaleka ne jen tím, že jeden gól dal a na druhý přihrál. Zejména ve druhé půli ho bylo plné hřiště.



Na konci prvního poločasu nacentroval míč spoluhráči Davidu Petrusovi, jenž hlavou otevřel skóre. Druhou branku Baníku, byť šťastně, vstřelil vzápětí Daniel Holzer z přímého kopu sám.

A ve druhé půli to byl z jeho strany hotový koncert. S libereckými hráči si dělal, co chtěl. Třeba zkušený pravý bek Ondřej Kušnír na průvan, který mu Holzer v jeho revíru způsobil, hned tak nezapomene.

O tom, že Baníku dorůstá do dospělého věku jeden pozoruhodný talent, už se v Ostravě delší čas ví. Holzer si ostatně už v minulé sezoně zajistil jeden primát.

Když ho loni v srpnu tehdejší trenér Radoslav Látal poslal na posledních osm minut utkání s Plzní, stal se subtilní záložník nejmladším hráčem, který kdy v dresu Baníku okusil první ligu. Bylo mu právě sedmnáct let a jeden den.

Teď je mu o rok víc a vše směřuje k tomu, že se stane pravidelnou součástí základní sestavy Baníku. A pokud se v příštích zápasech přiblíží výkonu, který předvedl v sobotu proti Liberci, stane se zároveň i jeho oporou.

„Podal opravdu výborný výkon. Aktivní byl už od začátku. Když pak na jeden gól přihrál a druhý dal, začal si věřit a od té doby byl snad všude. A přitom pořád výborně plnil i defenzivní úkoly,“ hodnotil Holzrův nedělní výkon Martin Svědík, trenér Baníku.

„Má velké předpoklady, zároveň má pořád ještě na čem pracovat. Jeho velkou devízou je inteligence. Myslím tu fotbalovou, ale i tu, která se projevuje mimo hřiště,“ charakterizoval Svědík ostravského odchovance. Ještě lépe zná Holzra Svědíkův trenérský kolega Radomír Korytář, který jej už po celý loňský rok vedl v juniorce Baníku.

„O jeho potenciálu víme. Není jediným mladým talentovaným hráčem, kterého u nás nyní máme. Ale tím, že už opravdu začíná zvládat přechod mezi dospělé, je ze všech nejdále,“ řekl Korytář.

„Má předpoklady pro to, aby to dotáhl hodně daleko. A pokud jde o to, co předvedl v neděli, přiznávám, že tím překvapil i mě,“ pravil trenér, který před týdnem po porážce Baníku s Bohemians doplnil ostravský realizační tým.

„On dokáže podávat výborné výkony v zápasech juniorky, ale seniorský fotbal, to je něco jiného. Navíc proti sobě měl na své straně zkušeného Kušníra.

Nevadilo mu to, dovoloval si i na něj. Teď je důležité, aby takové výkony dokázal zopakovat,“ poznamenal Korytář. A co na to Holzer?

Když ho kouč Svědík pár minut před koncem střídal, fanoušci na tribuně povstali. „Všiml jsem si toho, byl jsem za to strašně rád,“ řekl po utkání velmi stručně.

A kdyby se novináři neptali dále, sám by na toto téma nepokračoval. „Škoda, že nepřišlo víc fanoušků,“ poznamenal pouze.

Souboj mladíků. Ostravský Daniel Holzer ve vzdušném boji se sparťanským stoperem Jakubem Brabcem
Souboj mladíků. Ostravský Daniel Holzer ve vzdušném boji se sparťanským stoperem Jakubem Brabcem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud