22. listopadu 2013 • 11:16

Je prodej blízko? Slavia přiznala ztrátu 138 milionů a kontakt s Rusy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání mezi Alešem Řebíčkem a ruskými investory zřejmě víc a víc sílí. Jak informoval deník Sport a portál iSport.cz, majitel Slavie uvažuje o prodeji poloviny akcií z důvodu vysokých nákladů, které převyšují zisky. Klub svolal na 19. prosince valnou hromadu, kde bude řešit své hospodaření. Podle informací na internetových stránkách za období 2012/2013 Slavia vykázala ztrátu 137,6 milionu korun.



Vývoj ve Slavii může nabrat rychlý spád. Aleš Řebíček si asi nepředstavoval, že ještě na konci roku 2013 bude ve Slavii ze svéo lepit velké finanční ztráty. Podle odhadů Sportu do klubu od léta 2011, kdy do Slavie vstoupil, nalil až 600 milionů korun.

Za období 2012/2013 Slavia ve zprávě na svém webu přiznává ztrátu 137,6 milionu korun. Řebíčkovy finanční zásoby pochopitelně nejsou bezedné. Proto podle informací Sportu jedná s ruskými investory o vstupu do klubu a částečném krytí nákladů.


Na Slavii se už objevil bývalý hráč CSKA Igor Kornějev, naposledy sportovní ředitel Zenitu Petrohrad. V případě dohody by mohl spolu s Karolem Kiselem dohlížet nad sportovním úsekem klubu.

Kornějev, který kdysi působil i ve slavné Barceloně, už se setkal s trenérem Miroslavem Koubkem. "Ano, mluvili jsme spolu, je to sympaťák, moloděc," přiznal slávistický kouč v rozhovoru pro aktuálně.cz.

Miroslav Koubek diriguje své svěřence. Miroslav Koubek diriguje své svěřence.Foto Jaroslav Legner (Sport)

Řebíček údajně Rusům nabízí polovinu akcií. Sice by přišel o jednoznačnou kontrolu nad klubem, na druhou stranu bohatý investor by pokryl náklady a mohl pomoct s investicemi do hráčského kádru, aby se zlepšilo sportovní postavení týmu (Slavia je v lize momentálně 13.).

"Vnímám tu určitý pohyb, který směřuje k tomu, že to Slavii po sportovní stránce přinese pomoc. Že se její kádr posílí. Doufám v to," neskrýval Koubek. Zároveň odmítl tezi, že by se z pražského celku stala jen jakási farma jiného klubu.

"Takhle bych to určitě nechtěl. A nevěřím tomu, že sportovní úsek uvnitř našeho klubu by něco takového připustil. Kdepak, to je nesmysl. Můj požadavek zní na dvě tři změny v kádru," zdůraznil 62letý kouč.

Ke změnám může v Edenu dojít poměrně brzy. Klub svolal na 19. prosince valnou hromadu, kde se bude mimo jiné také probírat finanční analýza klubu. Podle čísel, které visí na stránkách klubu, skočila za období 2012/2013 Slavia ve ztrátě 137 648 000 korun.

Verner Lička,Miroslav Držmíšek a Adam Řebíček debatují na tréninku Slavie
Verner Lička,Miroslav Držmíšek a Adam Řebíček debatují na tréninku Slavie

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud