Richard Šíma
29. prosince 2013 • 15:44

Baník povede Komňacký! Trenér, který vybojoval na Bazalech titul

Autor: Richard Šíma, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Baník Ostrava zbrojí před jarním bojem o záchranu v Gambrinus lize. Angažoval totiž jako kouče Františka Komňackého, který v roce 2004 přivedl Baník k mistrovskému titulu. Bývalý kouč Jihlavy podepsal s vedením Baníku smlouvu na rok a půl. Dosavadní hlavní lodivod Martin Svědík zůstane v realizačním týmu jako asistent.



O námluvách Baníku se známým trenérem informoval jako první iSport.cz, Teď bylo vše dotaženo podpisem smlouvy na rok půl. Komňacký byl jedním z hlavních strůjců baníkovského mistrovského titulu z roku 2004, na Bazaly se tak vrací po devíti letech.

"S panem Šafarčíkem jsme se setkali dvakrát před tím, než jsme se dohodli. Jednání bylo korektní, nic mi nezastíral. Baník je pořád klub, který má perspektivu. To nejhorší má snad za sebou a lákalo mě pomoct vrátit klub tam, kam patří," řekl Komňacký na tiskové konferenci.

Komňacký vstoupil do této sezony jako trenér Jihlavy. Vysočině se však podzim stejně jako Baníku nevydařil a Komňackého po patnáctém ligovém kole vystřídal Petr Rada.

"Při odchodu jsem říkal, že mě nebaví hrát o sestupové příčky, ale Baník je něco jiného. Mohl jsem zůstat doma a užívat si půl roku volna, ale pořád ještě cítím potřebu jít dále a něčeho ve fotbale po neúspěšném půlroce v Jihlavě dokázat," řekl Komňacký.

U týmu zůstává dosavadní kouč Martin Svědík, jenž se přesune na pozici asistenta.

Trenér František Komňacký naposledy vedl v Gambrinus lize Jihlavu.
Trenér František Komňacký naposledy vedl v Gambrinus lize Jihlavu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud