Karel Häring
24. ledna 2014 • 16:57

Přestup Rybalky do Plzně padá. Mistr odmítl dát milion eur

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Plán s rozšířením záložní řady o Sergeje Rybalku Viktorii Plzeň nevyšel. Ačkoliv měla o ukrajinského záložníka, jenž naposledy působil ve Slovanu Liberec, velký zájem, nedohodla se s vedením jeho mateřského klubu – Dynamem Kyjev. 



Jak už v první polovině ledna informoval iSport.cz, úřadující český mistr si vytipoval třiadvacetiletého záložníka jako vhodného hráče pro rozšíření kvality ve středu pole. Nicméně Dynamo Kyjev za středopolaře, jenž uplynulý kalendářní rok hostoval v Liberci, požadovalo minimální částku 1 milionu eur (cca 27 milionů korun).

Ve čtvrtek večer však obě strany jednání ukončily. „O Sergeje jsme moc stáli, on měl snahu zapojit se v Plzni, nicméně jsme nenašli konečnou shodu s Dynamem Kyjev a jednání byla ukončena,“ sdělil iSport.cz Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie.

Západočeský klub chtěl získat Rybalku na půlroční hostování s opcí, jenže ukrajinský klub na tuhle variantu neslyšel. Velký rozdíl byl i ve finanční otázce transferu.

„Nebyli jsme schopni se dohodnout na podmínkách. Oni mají svou ukrajinskou optiku, my máme českou, na našem trhu jsou trochu jiná čísla. Oni neřeší, co je pod milion (eur), my zase to, co je nad. Chtěli jsme Sergeje na půlroční hostování s opcí, Dynamo ho nabízelo na hostování s tím, že se o opci teprve budeme bavit a tato varianta pro nás byla nepřípustná.“

Podle Šádka už nyní Plzeň upustí od hledání další posily do středu pole (za předpokladu, že se nikdo vážněji nezraní) a stávající pár Tomáš Hořava-Pavel Horváth doplní z vlastních zdrojů.

„Rybalka byl jedinou variantou, u které jsme došli k názoru, že by nám v jarní fázi byl schopný ihned pomoct, protože jinak jsme přesvědčení, že jak Patrik Hrošovský, tak i Marek Hanousek mají svou kvalitu a pokryjeme to vlastními hráči,“ doplnil generální ředitel dvojnásobného českého mistra.

To by znamenalo, že v jarní části odejde na hostování jen jeden z nich, o čemž v následujících týdnech rozhodne trenér Dušan Uhrin mladší.

Každopádně zájem o Rybalku nadále má Slovan Liberec, což potvrzuje i jeho sportovní ředitel Jan Nezmar. „S Dynamem jsme stále v kontaktu.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud