Petr Adam
29. března 2014 • 04:59

Na Baník dohlížel Baroš. Bydlí v Praze, srdcem je na Moravě, chválil ho kouč

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvěrnější fanoušek fotbalistů Baníku Ostrava během ligového jara? Určitě ho poznáte. Také při remíze 0:0 na stadionu Bohemians 1905 nechyběl Milan Baroš. Někdejší reprezentační útočník pilně dohlíží na záchranářské boje svého srdečního klubu. Není vyloučené, že jeho pravidelná docházka na zápasech Gambrinus ligy je předzvěstí návratu do klubu, kde rozjel svojí kariéru.



Sledoval zápas Baníku v Brně, podíval se na remízu se Spartou a teď nevynechal ani důležitý záchranářský boj na Bohemians.  Milan Baroš dává svojí přítomností jasně najevo, jak moc mu na osudu ostravského klubu záleží.

„Bary je baníkovec. Bydlí sice v Praze, ale srdcem zůstal na Moravě,“ prozradil trenér Baníku František Komňacký. Po lednové operaci zkříženého vazu v levém koleni je Baroš v rekonvalescenci. I když nemůže pomáhat na hřišti, snaží se na Baník působit alespoň po psychické stránce. „V Brně byl v kabině před zápasem povzbudit mužstvo,“ řekl Komňacký.

Baník táhl na Ďolíček. Fanoušky hlídala policejní přesila
Video se připravuje ...

Je zřejmé, že rozhodnutí o Barošově návratu do Baníku, za který naposledy hrál v minulé sezoně, může přijít v dohledné době. „Věřím, že je dost pravděpodobné, že se dokážeme zachránit a zahrajeme si v první lize s Milanem zase spolu,“ prohlásil útočník Václav Svěrkoš, který s Barošem působil i v národním týmu.

A optimistou je také Komňacký. „Musí se dát zdravotně do pořádku, nemůžu mluvit za něj. Určitě si umím představit, že by od nové sezony pomohl Baníku. Je to hráč, který má stále zvuk,“ dívá se dopředu ostravský kouč.

Fanoušci Baníku Ostrava se znovu porvali. Tentokrát s příznivci Bohemians (ilustrační foto)
Fanoušci Baníku Ostrava se znovu porvali. Tentokrát s příznivci Bohemians (ilustrační foto)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud