Richard Šíma
20. května 2014 • 11:40

Hadamczik se rozhodl: Do Baníku ani do fotbalu nevstoupím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z těchto námluv nebude nic. Alois Hadamczik se nestane spolumajitelem Baníku Ostrava, ačkoliv se o tom dlouho spekulovalo a on sám tuto možnost nevylučoval. Bývalý trenér hokejové reprezentace v úterý serveru iSport.cz oznámil své rozhodnutí do ostravského klubu nevstoupit.



Hadamczik v březnovém rozhovoru pro deník Sport připustil, že pokud jde o jeho budoucnost, vstup do Baníku je jednou z možných alternativ. „Rozhoduju se, zda se dále věnovat hokeji, protože už teď mám několik nabídek, nebo budu řídit fotbalový klub,“ pravil Hadamczik poté, kdy rezignoval na funkci trenéra hokejové reprezentace. S tím, že pokud se rozhodne pro fotbalový klub, bude to ostravský Baník.

Nyní prohlásil: „Do Baníku a potažmo do fotbalu vstupovat nebudu.“

O důvodech svého rozhodnutí mluvit nechtěl. „Prostě jsem zvážil všechny okolnosti a rozhodl jsem se, jak jsem se rozhodl. Po celé jaro jsem byl s nynějším majitelem klubu panem Šafarčíkem v kontaktu, pomáhal jsem mu a jsem rád, že se Baník v lize zachránil,“ řekl Hadamczik. „A je faktem, že jsem jím byl osloven, abych do klubu vstoupil,“ pravil muž, jenž už jednou ostravský klub spoluvlastnil. Pomohl mu tehdy z dluhů.

Spolu s Hadamczikem zvažoval svůj opětovný nástup do Baníku i jeho synovec Pavel, někdejší ředitel klubu z Bazalů. „Moc stál o to, a já ho v té věci podporoval, aby se z Bazalů stalo tréninkové centrum mládeže, protože tento stadion by měl Baníku i nadále sloužit,“ podotknul Hadamczik .

Petr Šafarčík, majitel Baníku, před několika dny přiznal, že s Hadamczikem o jeho vstupu do klubu jedná. Dodal ale, že potenciálních budoucích partnerů pro Baník je více. „Jednání probíhají na třech frontách," prohlásil pro server idnes.cz. Kdo se stane strategickým partnerem ostravského klubu, chtěl původně oznámit do konce této sezony. "Vše se ale trochu přibrzdilo, tak nevím, zda to stihneme," dodal majitel klubu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud