4. července 2011 • 15:06

Slavia získala do branky Slováka Čontofalského

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia získala třiatřicetiletého brankáře Kamila Čontofalského. Bývalý slovenský reprezentant, který dříve chytal za Bohemians 1905 a Zenit Petrohrad, podepíše v Edenu dvouletou smlouvu.



"Slavia je s Čontofalským domluvena na podmínkách dvouleté smlouvy, která by měla být uzavřena v nejbližší době. Na úspěchu jednání o jeho příchodu se výraznou mírou podílel pan Aleš Řebíček," připomněl mluvčí Slavie Ondřej Zlámal zásluhu nového spolumajitele klubu a bývalého ministra dopravy na angažování zkušeného gólmana.

Podle Müllera v úterý čekají Čontofalského lékařské testy a ve středu začne trénovat s týmem. "Jednání se trochu vleklo, trvalo plus mínus čtrnáct dní. Velkou roli v tom hrál pan Řebíček, bez něho by to asi nevyšlo," podotkl Müller.

"Kamil chtěl být co nejblíže domovu. Věděli jsme, že Slavia shání brankáře, takže to byla nejvhodnější příležitost," dodal Müller, podle něhož by Čontofalský mohl ve Slavii v případě spokojenosti v budoucnu působit déle.
Čontofalský doplní dvojici mladých brankářů Jana Hanuše a Martina Berkovce a jeho manažer očekává, že by měl být jedničkou.

"Kamil je typem zkušeného brankáře, kterého v týmu ke dvěma mladým brankářům potřebujeme," pochvaloval si slávistický trenér Michal Petrouš.

Čontofalský má na kontě 34 zápasů za slovenskou reprezentaci. V letech 2000 až 2003 působil v jiném pražském klubu Bohemians 1905, za který odchytal v lize 78 utkání. Poté odešel do Petrohradu a se Zenitem vyhrál ruský titul, Pohár UEFA, nynější Evropskou ligu, a Superpohár. Naposledy působil košický rodák v Řecku.

Slavia se také definitivně dohodla na další spolupráci se zkušeným brankářem Martinem Vaniakem, který ukončil kariéru. V pražském klubu se bude věnovat mládežnickým gólmanům. "Jsou domluveny podmínky smlouvy," podotkl Zlámal.

Se Slavií se dnes začal připravovat obránce Jan Charuza. Třiadvacetiletý stoper, který naposledy působil v rezervě Mladé Boleslavi, bude v Edenu podle klubového webu na dvoutýdenních testech.

Charuza je jabloneckým odchovancem, poté oblékal také dres třetiligového týmu Hlavice. V současnosti je volným hráčem. Do ligového utkání zatím nezasáhl.

Už od minulého týdne Slavia testuje mladého útočníka Martina Voráčka z Písku a na zkoušce je ve vršovickém klubu také další ofenzivní hráč Jiří Vondráček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud