2. března 2012 • 19:52

Slovácko nestačilo na Duklu a stále čeká na první jarní gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly porazili v předehrávce 19. kola první ligy Slovácko na svém hřišti 2:0 a vrátilo soupeři podzimní porážku. Domácí poslal do vedení v poslední minutě prvního poločasu Marek Hanousek, v druhé půli zvýšil Jan Pázler. Tým z Uherského Hradiště prohrál i třetí jarní zápas bez vstřeleného gólu a na branku čeká 355 minut. Dukla naopak na jaře ještě neprohrála a získala sedm z devíti možných bodů.



Dukla měla na Julisce od začátku utkání převahu, ale dlouho jí chyběla přesnost v koncovce. V 11. minutě po standardní situaci hlavičkoval Engelmann do náruče brankáře Filipka, který minutu poté s problémy chytil i tečovanou střelu Pázlera. Slovácko se v úvodu spíše bránilo, pokusy Pavelky a Valenty se mezi tři tyče nevešly.

Ve 34. minutě vychytal Pázlera ve velké šanci vyběhnutý Filipko. Brankář Slovácka si poradil také s pokusy Gedeona a Engelmanna, ale v poslední minutě prvního poločasu si vybral slabší chvilku. Hanousek z hranice šestnáctky nedůrazně vystřelil a míč k překvapení všech na stadionu přeskočil Filipkovy rukavice.

Záložník hostující z Plzně dal šestou branku v sezoně a v týmové tabulce střelců dotáhl vedoucího Lietavu. Slovenský útočník návrat po karetním trestu gólem neoslavil.


Hosté po změně stran výrazně ožili. V 55. minutě Pavelka ještě branku netrefil, za dvě minuty už musel brankář Dukly Rada vyrazit Hlúpikovu skákavou střelu na roh. Domácí ale udeřili ze své první velké šance ve druhém poločase. V 62. minutě utekl obraně Slovácka Pázler a prostřelil Filipka.

Hráče Slovácka ani dvoubrankový rozdíl nesrazil a dál se tlačili dopředu. Čtvrt hodiny před koncem se dostal ke střele Pavelka, ale ve slušné pozici znovu mířil nad. V závěru hlavičkoval po standardní situaci Došek, ale jubilejní třístý ligový start útočník Slovácka gólem neoslavil.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

Branky: 45. Hanousek, 62. Pázler. Rozhodčí: Franěk - Urban, Moláček. ŽK: Malý - Hlúpik, Volešák, Kubáň. Diváci: 1870.
Sestavy:
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (63. Malý), Gedeon, Hanousek - Engelmann (69. Svatonský), Lietava, Pázler (82. Božič). Trenér: Kozel.
Slovácko: Filipko - Reinberk (69. Kuncl), Kordula, Mezlík, Kubáň - Daníček, Volešák, Pavelka, Hlupík (73. Čtvrtníček), Valenta (52. Lukáš) - Došek. Trenér: Soukup.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud