8. listopadu 2012 • 12:01

Damková se pustila do Sparty i Adámka: Hraje automaty a pije

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V korupční kauze vznášející se nad českým fotbalem začíná přituhovat. Důkazem je ostré vystoupení předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové, která naznačila napojení problémových sudí na Spartu.



„Všechno zlo pochází z Moravy,“ řekla Damková pro deník Právo a zmiňuje jména několika arbitrů včetně Tomáše Adámka. Ten vedení fotbalové asociace zaslal minulý týden notářsky ověřené dopisy popisující snahu o ovlivnění zápasu v minulé sezoně. Tím měl být podle informací deníku Sport zápas Jablonce s Plzní.

Kde je však spojitost se Spartou? „Kontakty na Moravu mají i Moravané v Praze,“ rozvádí Damková svoji teorii o zákulisí aféry. „A Spartu vedou lidé původem z Moravy,“ podotýká, aniž by zmínila konkrétní osoby.

A kde pak vidí motivaci Adámka? „Beru to tak, že za ním někdo přišel, něco mu nabídl a on to sepsal... Víte, Adámek podle mých informací nepracuje a živí se fotbalem.“

Poté, co přestal řídit zápasy v nejvyšší soutěži a je nasazován na utkání Juniorské ligy, se mu podle Damkové razantně snížily příjmy. Zatímco v Gambrinus lize bere hlavní rozhodčí 17 tisíc korun za zápas, v Juniorské lize činí odměna pouze jeden tisíc korun.

„O to snazší bylo na něj zatlačit. Navíc jsem se dozvěděla, že hraje automaty a pije. To asi něco stojí. Logicky si neumím vysvětlit, že by s takovým oznámením - a stále slyším, že je závažné - přišel po půl roce.“

Je nutné připomenout, že vztahy Damkové se Spartou nejsou ideální už od jejího nástupu do funkce šéfky rozhodčích, proti čemuž se letenský klub ostře postavil.

Po podzimní porážce Sparty v Plzni po nafilmované penaltě Damková popsala nakonec nerealizovaný záměr hostů nenastoupit do druhého poločasu jako „jednání pětiletého uraženého dítěte.“

Poslední události ukazují, že napětí bude ještě dál růst.

Rozhodčí Adámek rozpoutal závažnou kauzu
Rozhodčí Adámek rozpoutal závažnou kauzu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud