8. listopadu 2012 • 08:53

Výhra Plzně za 200 tisíc! Tolik měl sudí Adámek dostat za zářez Jablonce

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolik stojí koupit si rozhodčího ve fotbalové lize? 200 tisíc korun! Alespoň tolik měl podle Aktuálně.cz dostat sudí Tomáš Adámek za ovlivnění zápasu Jablonec – Plzeň (0:2) ve prospěch Viktorie.



Jeho výpověď teď zřejmě straší spoustu lidí v českém fotbale. Tomáš Adámek promluvil o uplácení rozhodčích a spustil lavinu spekulací, od té doby sám není k zastižení.

Jako hlavní arbitr zápasu loňského ročníku Gambrinus ligy mezi Jabloncem a Plzní měl dostat od bývalého funkcionáře Martina Svobody částku 200 tisíc korun za to, že v zápase podpoří západočeský klub. S odvoláním na dva své zdroje to ve čtvrtek uvedl server Aktuálně.cz.

O tom, že v Adámkově výpovědi, kterou minulý pátek nechal doručit do sídla fotbalového svazu, figuruje jako "hlavní vyjednavač" právě muž přezdívaný "Chřestýš" informoval deník Sport.

Ten měl letos na jaře nejdříve kontaktovat Adámka telefonicky, pak následovala osobní schůzka, na které bývalý bafuňář druholigového Táborska či Čáslavi nabídl sudímu zmíněnou sumu za pomoc Plzni.

Adámek souhlasil, v samotném zápase pak ale jeho "činnost" nijak významně vidět nebyla, Jablonec si po prohře 0:2 na rozhodčího nestěžoval. Na autobuse Plzně se nicméně po duelu objevily vulgární škrábance.

Na další schůzce pak měl Adámek podle Aktuálně.cz vyinkasovat slíbených dvě stě tisíc.

Rozhodčí Tomáš Adámek se stal ústřední postavou rozpínající se aféry v českém fotbale
Rozhodčí Tomáš Adámek se stal ústřední postavou rozpínající se aféry v českém fotbale

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud