31. května 2016 • 18:28

Vrba uzavřel tým pro EURO. Schick a Mareček zůstali mimo

Autor: iSport.cz, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Překvapení se nekoná. Trenér Pavel Vrba oznámil třiadvacítku hráčů, s nimiž vyrazí do Francie na EURO 2016. Jak dopředu avizoval, role náhradníků zůstala útočníku Patriku Schickovi a záložníku Lukáši Marečkovi. Konečnou soupisku musí národní tým nahlásit na UEFA do úterní půlnoci, trenér Pavel Vrba ji oznámil krátce po půl sedmé. Krátce po posledním tréninku v rakouském Kranzachu, kterého se již zúčastnil také konzultant Karel Brückner.



Vrba už před odjezdem do Rakouska avizoval, že Schick a Mareček jedou na soustředění jako náhradníci, i když upozornil, že jeho rozhodnutí nemusí být konečné. Dvacetiletý Schick byl jediným úplným nováčkem v nominaci, šestadvacetiletý Mareček odehrál za reprezentaci jen dva březnové přípravné duely.

Vrba vyškrtl Schicka a Marečka: Budeme tým schopný překvapit
Video se připravuje ...

"Ti hráči věděli, že jedou na soustředění a budou doplnění do třiadvacítky jen, když se něco stane. Chtěl jsem je vidět v akci, musím říct, že mě oba příjemně překvapili, o to bylo pro mě složitější, abych jim to řekl,“ komentoval Vrba svoje rozhodnutí.

Šanci na nominaci oba stále mají v případě komplikací během šampionátu. "Pokud se cokoliv stane, jeden z nich bude denominovaný. Týká se to jen jich,“ uvedl reprezentační kouč.

Do Francie tak s sebou Vrba bere tři brankáře ( Čech , Vaclík , Koubek ), osm obránců (Kadeřábek, Gebre Selassie , Sivok , Kadlec , Suchý , Hubník , Limberský , Pudil ), devět záložníků ( Darida , Plašil , Pavelka , Dočkal, Skalák , Rosický , Kolář, Krejčí , Šural ) a tři útočníky ( Necid , Lafata , Škoda ). Deset z nich bude na EURO startovat poprvé v kariéře.

Zítra čeká reprezentaci druhé utkání v rámci rakouského soustředění, v Innsbrucku nastoupí od 18 hodin proti Rusku. Po zápase se mužstvo letecky přesune do Prahy. V neděli podstoupí generálku v pražském Edenu proti Jižní Koreji. Do Francie se výprava přesouvá 8. června.

 Konečná nominace české reprezentace  na EURO 2016

Brankáři: Petr Čech (Arsenal), Tomáš Vaclík (Basilej), Tomáš Koubek (Sparta)

Obránci: Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Tomáš Sivok (Bursaspor), Michal Kadlec (Fenerbahce), Roman Hubník (Viktoria Plzeň), David Limberský (Viktoria Plzeň), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Marek Suchý (Basilej)

Záložníci: Vladimír Darida (Hertha Berlín), Jaroslav Plašil (Bordeaux), David Pavelka (Kasimpasa), Jiří Skalák (Brighton), Ladislav Krejčí (Sparta), Bořek Dočkal (Sparta) Josef Šural (Sparta), Tomáš Rosický (Arsenal), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň)

Útočníci: Tomáš Necid (Bursaspor), David Lafata (Sparta), Milan Škoda (Slavia)

ONLINE z nominací všech týmů na EURO 2016 ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud