1. června 2016 • 18:39

I mistr z Bayernu se utne. Alaba dal vlastňák, který udivil fanoušky

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hraje za Bayern Mnichov, na EURO bude patřit mezi nejsledovanější rakouské fotbalisty. Obránce David Alaba na sebe nechtěně strhnul pozornost ale už během úterního přípravného utkání s Maltou (2:1). Postaral se totiž o jediný gól soupeře po neuvěřitelném kiksu.



Zatímco čeští fotbalisté v pátek smetli Maltu 6:0, Rakušané měli s outsiderem mnohem větší problémy. Během zápasu si vytvořili pouze dvoubrankový náskok, Alaba jim pak v 87. minutě dal naději na remízu.

Po přihrávce od brankáře Ramazana Ozcana se na chvíli otočil zády k brance, pak zazmatkoval a před dvěma dotírajícími hráči Malty poslal míč lacině do vlastní sítě. Rakouský gólman takový vývoj vůbec neočekával, protože stál mimo branku a ačkoliv se snažil rychle vrátit mezi tyče, gólu už nezabránil. Fanoušci na stadionu v Klagenfurtu jen nevěřícně kroutili hlavami.

„Chtěli jsme rozehrát, nakonec ke mně přistoupili dva hráči soupeře a já si myslel, že náš gólman je v brance. Radši na 87. minutu zapomeňme. Je zřejmé, že to byla moje chyba,“ nevykrucoval se držitel pěti bundesligových titulů a prvenství v Lize mistrů.

Kdyby podobné zaváhání předvedl na šampionátu (ve skupině Rakousko čekají Maďarsko, Portugalsko a Island), mělo by to mnohem vážnější následky.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud