16. června 2016 • 04:55

Šance pro Dočkala? Vrba slíbil, že s Chorvaty budou Češi víc útočit

Autor: jon, kah, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Proti Španělům vsadili Češi na „zanďoura“, v pátek už hodlá trenér Pavel Vrba vytáhnout i ofenzivnější náboje. Proti Chorvatsku k tomu chce použít jiné hráče. „Určitě budeme chtít hrát víc dopředu,“ slíbil český kouč ve středu do kamer České televize. Pro druhý český duel na EURO ve Francii by mohl udělat hned tři změny.



Vrba chce po prohře se Španělskem (0:1) na Chorvatsko vyrukovat s útočnějším stylem. „Jestliže jsme s Theem (Gebrem Selassiem) měli nějaký záměr, že jsme chtěli uhlídat úžasné španělské krajní obránce, tentokrát budeme chtít, abychom hráli ofenzivněji. I hráčů, kteří to mají v popisu práce, bude na hřišti víc než se Španělskem,“ prohlásil Pavel Vrba ve středu v rozhovoru pro Českou televizi.

Pozorovatel Chorvatů Plachý: Jak zastavit Modriče? Blbě
Video se připravuje ...

Tím pádem by se do sestavy mohl dostat Bořek Dočkal . Nejlepší český střelec evropské kvalifikace (4 góly) v zápase se Španělskem seděl jen na lavičce. „Takhle nad tím nepřemýšlím, je to trenérovo rozhodnutí, které maximálně můžu ovlivnit svým výkonem v tréninku, případně v zápase,“ zůstává sparťanský tvůrce hry nad věcí s tím, že ho pochopitelně sezení na lavičce mrzí.

Vrba na post ofenzivního krajního obránce může postavit i Jiřího Skaláka nebo Josefa Šurala , ten se ale potýká se slabší formou. Theo Gebre Selassie , který na pravé straně zálohy nastoupil proti Španělsku, by se mohl přesunout na levého beka místo Davida Limberského . Ten za svůj výkon v prvním zápase schytal kritiku.

Ke třetí změně může dojít na hrotu útoku, kde by Tomáše Necida mohl nahradit David Lafata . Ten svého parťáka v boji proti úřadujícím evropským šampionům střídal v 75. minutě. „Hráči se dozví sestavu před obědem v den zápasu, na Chorvatsko to bude úplně stejné,“ odmítl Vrba odhalit jakékoliv detaily složení svého týmu.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »

Lafata: Chorvati jsou kvalitativně v těsném závěsu za Španěly
Video se připravuje ...

Češi ve čtvrtek přelétají do Lyonu, odtud zamíří do St. Etienne, dějiště jejich druhého zápasu ve skupině D. Tam v pátek od 18 hodin před vyprodaným stadionem vyzvou silné Chorvaty.

„Čekají nás dva zápasy pravdy. Rozhodnou o tom, jestli postoupíme dál, Když postoupíme, už nenarazíme na Španělsko, což je obrovská výhoda,“ poznamenal Vrba. „Když vidím další zápasy v jiných skupinách, může se stát cokoliv. Věřím, že s Chorvatskem a Tureckem jsme schopní hrát mnohem atraktivněji a ukážeme to na hřišti.“

Možná sestava Česka na Chorvatsko:
Čech Kadeřábek , Sivok , Hubník , Gebre Selassie – Darida , Plašil – Dočkal, Rosický , Krejčí – Lafata.

Vrba si zahrál na tréninku čáru s týmovými doktory
Video se připravuje ...

ANKETA mezi experty Sportu: Recept na Chorvaty? Uhlídat Modriče a Rakitiče
Video se připravuje ...

Pelta: Atmosféra v týmu je nebezpečně dobrá. Musíme vyvolat umělou aféru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud