Tomáš Podvín
4. září 2016 • 04:59

Češi chystají zbraně na boj o MS. Soupeř hrozí góly hlavou a agresivitou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neděle 4. září je dnem D, dnem, kdy to vypukne. Česká reprezentace zahajuje kvalifikaci o postup na mistrovství světa domácím utkáním proti Severnímu Irsku (ONLINE od 20:45). S novým trenérem Karlem Jarolímem i kapitánem Markem Suchým. Jaké zbraně si Češi na soupeře přichystali? A čím bude nejvíce hrozit protivník, který překvapil na letošním EURO ve Francii?



Česko povede do první bitvy v kvalifikaci o MS nově s kapitánskou páskou stoper Marek Suchý . A má jasno, jak by představení reprezentace mělo vypadat. „Chceme hrát hodně aktivně. Ukázali jsme, že to jde a chceme v tom pokračovat. Budeme na hřišti jeden tým,“ přesvědčoval obránce Basileje.

Trenér Karel Jarolím na jeho slova rád navázal. „Je skutečně velmi důležité, abychom byli jeden opravdový tým. Není to jen o jedenácti hráčích, kteří budou v základu, ale i o těch dalších. Chci, aby byli všichni pozitivní,“ tvrdil zkušený kouč.

Ten sice pochopitelně nechtěl prozradit taktické detaily, nicméně naznačil, jak by se jeho tým měl prezentovat. „Chceme hrát náročný fotbal jako proti Arménii. Ale tam všichni hráči odehráli jen poločas, takže se tam teď určitě objeví i pasáže, kdy budeme kontrolovat hru. Jakmile ovšem dostaneme příležitost, musíme být úderní a efektivní,“ řekl Jarolím.

Musíme si dát pozor na standardní situace, varuje Jarolím před Severním Irskem
Video se připravuje ...

Severní Irsko? Hlavně góly hlavou

Co se týče síly Severního Irska, i tam mají Češi celkem jasno. „Je to klasický ostrovní tým, hrají hodně důrazně, spoustu gólů dávají ze vzduchu. Spoléhají se na standardní situace,“ věděl Suchý.

„Nebezpeční jsou skutečně hlavně ze vzduchu, pokud se nepletu, dávají tak asi sedmdesát procent gólů hlavou,“ přikývl Jarolím. „Pokud jde o bránění standardních situací soupeře, hráči zadání dostanou. Věřím, že ho splní a dokážeme to eliminovat,“ dodal.

Český trenér ale rovněž upozornil na další přednost nejbližšího soka českých reprezentantů. „Musíme si dát pozor také na jejich nebezpečné brejky. Bude důležité, abychom je zachytávali,“ řekl.

„Nejsme tým, který dá v kvalifikaci 25 gólů, dobrá obrana je pro nás klíčová. Nikdy se nebudu omlouvat za to, že rozhodneme gólem ze standardní situace. Měnit se nebudeme,“ potvrdil také trenér Severního Irska Michael O'Neill.

A kdo je podle Jarolíma největší hrozbou v týmu českého soupeře? „Záložník Steven David je takovou duší týmu. A pokud nastoupí útočník Kyle Lafferty, tak ten umí velmi dobře podržet či sklepnout míč pro své spoluhráče. Musíme se jim v agresivitě vyrovnat,“ upozornil český trenér.

VÍCE O PRVNÍM UTKÁNÍ REPREZENTACE V KVALIFIKACI O MS ČTĚTE V NEDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.
Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana nedělního vydání deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Víme, že Češi jsou velmi chytří, smál se trenér Severního Irska
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud