31. ledna 2015 • 23:15

Zářez jako hrom! Domácí Guinea postoupila díky penaltě v nastavení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté pořadatelské Rovníkové Guineje postoupili na mistrovství Afriky po výhře 2:1 v prodloužení nad Tuniskem do semifinále a slaví nejlepší výsledek v historii. Pro soupeře to byl ovšem hodně hořký konec, protože Tunisané přišli o vedení ve druhé minutě nastaveného času z více než přísné penalty.



Tunisko poslal v 70. minutě do vedení Ahmed Akaíší, který se tak třetím zásahem dotáhl na první místo tabulky střelců. Jenže v nastavení se Rovníková Guinea dostala k vymyšlené penaltě a Balbao její úspěšnou exekucí poslal zápas do prodloužení. V něm bývalý hráč Realu Madrid zařídil (parádním) přímákem také vítěznou trefu.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu, penalta v čase 1:20

Rovníková Guinea tak postoupila do semifinále poprvé v historii. Dosud bylo jejím maximem čtvrtfinále z roku 2012. V semifinále vyzvou lepšího z dvojice Ghana a Guinea.

Litsingiho Kongo také přišlo o výhru

Fotbalisté Konžské demokratické republiky jsou prvním semifinalistou mistrovství Afriky. V dnešním čtvrtfinále s Kongem smazali dvoubrankové manko a vyhráli 4:2. Poraženým nepomohl ani teplický útočník Francis Litsingi, který odehrál 84 minut. Nyní by se měl brzy zapojit do přípravy Teplic na jarní část sezony.

Kongo přitom mělo utkání skvěle rozehrané, když mu dva rychlé góly po změně stran přinesly vedení 2:0. Jenže hned za dvě minuty snížil útočník Mbokani a nastartoval velký obrat. Bokila s Kimwakim vystřelili výhru, kterou v nastavení potvrdil druhým gólem Mbokani z Dynama Kyjev.

Konžská demokratická republika, která turnaj už dvakrát vyhrála, má blízko k nejlepšímu výsledku od roku 1998, kdy byla třetí. V semifinále se utká s vítězem duelu mezi Pobřežím slonoviny a Alžírskem.

Kongo - Konžská demokratická republika 2:4 (0:0)
Branky: 55. Dore, 62. Bifouma - 65. a 90.+1 Mbokani, 75. Bokila, 81. Kimwaki.

Rovníková Guinea - Tunisko 2:1 po prodl. (0:0, 1:1)
Branky: 90.+2 z pen. a 102. Balboa - 70. Akaíší.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud