Jonáš Bartoš
24. března 2016 • 04:59

Musí zaujmout Vrbu. ŠEST hráčů, kteří bojují o nominaci na EURO

Vstoupit do diskuse
0
  • Bitva o nominace ne EURO do Francie je v plném prouduBitva o nominace ne EURO do Francie je v plném prouduFOTO: sport

    Sám Pavel Vrba to nijak netají. Čeští fotbalisté mají v zápasech se Skotskem a ve Švédsku jednu z posledních šancí, jak zaujmout reprezentačního trenéra a zajistit si pozvánku na letní mistrovství Evropy do Francie. Vrba na dva přípravné duely povolal několik nováčků i hráčů, kteří musí trenéra přesvědčit, pokud se chtějí na turnaj dostat. Kdo proti Skotsku a Švédsku bude mít z hlediska nominace na EURO největší motivaci?

  • Jakub Brabec (obránce, Sparta)



    Sparťanský stoper se otrkává na svém prvním seniorském srazu v reprezentaci. U trenéra Vrby ale má slušnou šanci. Na jeho postu jsou vzhledem k nominaci na EURO jasní tři hráči – Tomáš Sivok, Michal Kadlec a Marek Suchý do Francie nejspíš pojedou, pokud budou zdravotně v pořádku.

    O čtvrté místo se ještě svede tuhý boj. Brabec se na hřiště se Skotskem nebo ve Švédsku dostane. Pokud potvrdí své skvělé výkony ze Sparty, kde se veze na současné euforické vlně, rozhodně má šanci. Největšími konkurenty jsou plzeňská dvojice Jan Baránek, Roman Hubník, případně Mario Holek ze Sparty.

    Jakub Brabec odvedl v obraně Sparty spolehlivý výkonFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Daniel Pudil (obránce, Sheffield)

    Třicetiletý krajní obránce či záložník se chytil v anglickém Sheffieldu, kde hostuje z Watfordu. Ve druhé nejvyšší soutěži v Anglii odvádí slušné výkony, pravidelně nastupuje.

    Pod Vrbou zasáhl v reprezentaci do šesti zápasů, může zaskakovat na levém beku za Davida Limberského, je využitelný i na kraji zálohy. Jeho největším konkurentem z hlediska nominace je Filip Novák, kterému se daří v dánském Midtjyllandu.

    Smutní čeští fotbalisté po prohře s Polskem, vepředu je Daniel PudilFoto Pavel Mazáč Sport

  • Martin Frýdek (obránce či záložník, Sparta)

    „Univerzální voják“ ze Sparty si na Letné vybudoval neotřesitelnou pozici v základu, agresivním pojetím hry na několika postech splňuje reprezentační kritéria. Proti Skotsku či ve Švédsku se pravděpodobně dočká svého premiérového startu v elitní reprezentaci.

    Pozici vzhledem k nominaci má poměrně složitou, ve Vrbově týmu panuje ve středu pole velká konkurence. Pro českého kouče je ale Frýdek velmi zajímavý tím, že jde využít na více postech.

    Martin FrýdekFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Jakub Rada (záložník, Mladá Boleslav)

    Boleslavský středopolař byl ve Vrbově hledáčku delší dobu, teď na něj došla řada. Šanci dostal také kvůli tomu, že ve středu zálohy vypadli zranění Plašil, Pavelka či Rosický.

    Český kouč na něm oceňuje fotbalové myšlení, technické schopnosti a zdravou drzost při tvoření hry, je hodně zvědavý na to, jak se v 28letech popasuje se svým reprezentačním debutem. V případě, že ale budou zdraví jiní čeští hráči, je jeho šance na EURO poměrně mizivá.

    Mladoboleslavský Jakub Rada v práci s míčemFoto Barbora Reichová (Sport)


  • Lukáš Mareček (záložník, Sparta)

    Potvrzuje ohromný nárůst formy. Ze sparťanského náhradníka se na jaře stal téměř klíčový hráč. Mareček už na podzim velmi slušně zvládl záskok na pravé straně letenské obrany. Po návratu na svou typickou pozici, tedy defenzivního záložníka, si vede ještě lépe.

    Ve Spartě se prosadil i v konkurenci Lukáše Váchy, nakonec je trenér Ščasný často nechává nastupovat vedle sebe. Trenér Vrba si ho chce otrkat především pro chvíli, kdy by mu pro nominaci do Francie vypadl některý ze stabilních hráčů.

    Lukáš Mareček začal svým gólem sparťanskou jízdu v druhém poločaseFoto Profimedia.cz

  • Matěj Vydra (útočník, Reading)

    Útočníka Readingu si Vrba v následujících přípravách hodlá pořádně prověřit. Fotbalový cestovatel, momentálně na hostování v klubu anglické Championship, během kvalifikace postupně vypadl z Vrbových nominací, bojoval i se zdravotními neduhy. 23letý forvard má výhodu, že je odlišným typem do ofenzivy než jeho konkurenti v české reprezentaci.

    Jeho tah na bránu, rychlost i drzost v zakončení by se ve Francii mohly náramně hodit. Nejspíš bude bojovat o místo třetího útočníka za Tomášem Necidem a Davidem Lafatou, asi největším konkurentem je momentálně slávistická opora Milan Škoda. Zapomínat se nesmí ani na Václava Kadlece, který se snaží nastartovat v dánském Midtjyllandu.

    Matěj VydraFoto spo

  • VIDEO: český trénink před Skotskem

    EURO se blíží, trenér Vrba už tolik experimentovat nebude
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud