Jan Malý
8. července 2016 • 19:30

Jarolím: Reprezentace? Ocenění mé práce, z Boleslavi nechci odejít násilně

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má být novým trenérem české reprezentace. Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím bere zájem předsedy fotbalové asociace Miroslava Pelty jako ocenění své práce a věří, že se vedení středočeského klubu s Peltou a spol. dohodne.



„Na jednu stranu je to ocenění práce, kterou dělám. Na druhou stranu je to hektické, protože v Boleslavi jsme začali nějakou práci a připravovali jsme se na novou sezonu. A do nové kvalifikace není moc času,“ reagoval Jarolím pro deník Sport.

Jarolím: Trénovat národní mužstvo je ocenění a pocta
Video se připravuje ...

Věří, že k dohodě mezi klubem a asociací dojde a nebude se muset na sílu uplatňovat výstupní klauzule, kterou ve smlouvě má. „Myslím, že to půjde tou smírnější cestou. Nechtěl bych, aby to bylo násilně. V Boleslavi jsem dva a půl roku, vytvořili jsme tam poměrně dobrou pracovní atmosféru. S lidmi, se kterými přicházím do kontaktu, jsme našli dobrý vztah. Určitě tak není mým cílem, aby to bylo násilnou cestou. To bych v žádném případě nechtěl, možná bych to ani nedopustil, protože to by bylo špatné,“ řekl devětapadesátiletý kouč.

Pelta navrhl na post reprezentačního trenéra Jarolíma
Video se připravuje ...

Do začátku kvalifikace o postup na mistrovství světa zbývají necelé dva měsíce, což je málo času. „Podstatné je to, aby každý z nominovaných přijel s tím, že chce reprezentovat Českou republiku a odvést co nejlepší výkon. Bude na nás, abychom to dali nějakým způsobem dohromady a pokud možno se prezentovali tak, abychom to úvodní utkání zvládli,“ uvedl Jarolím, a dotkl se tak i prvního kvalifikačního zápasu, který reprezentaci čeká už 4. září doma proti Severnímu Irsku.

Celý rozhovor s Karlem Jarolímem, názory fotbalových osobností a komentář k jeho zvolení čtěte v sobotním vydání deníku Sport.

Pelta přiznal, že jediným kandidátem se kterým jednal, je Karel Jarolím
Pelta přiznal, že jediným kandidátem se kterým jednal, je Karel Jarolím

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud