Richard Šíma
23. září 2014 • 12:20

Návraty do Baníku: Zranění, neshody, titul. Jak dopadne Baroš?

Vstoupit do diskuse
0
  • Václav Svěrkoš, Milan Baroš, Marek Jankulovski. Slavní čeští reprezentanté, co se vrátili do Baníku OstravaVáclav Svěrkoš, Milan Baroš, Marek Jankulovski. Slavní čeští reprezentanté, co se vrátili do Baníku OstravaFOTO: Koláž iSport.cz

    Na Bazalech to už zažili několikrát. Baník Ostrava vychoval řadu špičkových fotbalistů, kteří se na závěr kariéry vrátili do klubu svého srdce. Milan Baroš se  chystá na svůj druhý comeback poté, co vyléčil zraněné koleno. Jak dopadli jeho předchůdci? Podívejte se na kompletní PŘEHLED vypracovaný deníkem Sport.

  • Pavel Srníček (návrat v roce 1998 z Newcastlu)

    Pavel Srníček Pavel SrníčekFoto Pavel Mazáč Sport

    Do Baníku se vrátil po sedmiletém působení v Newcastlu. Odchytal v Ostravě šest zápasů, ale necítil se na Bazalech dobře. On i jeho rodina se setkali s projevy závisti a znechucený Srníček se vrátil zpět do Anglie a pokračoval v Sheffieldu.

  • René Bolf (návrat v roce 2000 ze Sparty a 2007 z Auxerre)

    René Bolf René BolfFoto Pavel Lebeda (Sport)

    V roce 1999 odešel do Sparty, odkud se po roce a půl vrátil, aby za další čtyři roky oslavil s Baníkem titul. Pak zamířil do zahraničí, po návratu se mohl dočkat dalšího titulu. Ten však týmu v roce 2010 těsně unikl. V roce 2011 se s Baníkem pro neshody s vedením rozešel.

  • Martin Čížek (návrat v roce 2002 z Unterhachingu)

    Martin Čížek Martin ČížekFoto Michal Beránek Sport

    Z Baníku odešel v roce 1996 do Sparty, to mu bylo dvaadvacet. Později působil v Mnichově 1860 a v Unterhachingu. Odtud se vrátil na Bazaly a patřil mezi vůdčí osobnosti mistrovského týmu z roku 2004. O dva roky později mu vedení chtělo snížit podmínky smlouvy, s čímž nesouhlasil. A po dalších neshodách ukončil kariéru.

  • Radek Slončík (návrat v roce 2003 z Ujpesti)

    Radek Slončík Radek SlončíkFoto Aleš Krecl

    Také on patřil mezi baníkovce, kteří zamířili do Sparty. Už tehdy měl ale potíže s kolenem. Na Letné vydržel dva roky, v lednu 2002 odešel do Ujpesti. Vrátil se v roce 2003. A za rok slavil na Bazalech titul. V roce 2007 šel hrát MSFL za Fulnek, pak do Karviné, dnes je v Baníku sportovním manažerem.

  • Martin Lukeš (návrat v roce 2004 ze Slavie)

    Martin Lukeš Martin LukešFoto Barbora Reichová (Sport)

    Jeho odchod do Slavie v roce 2003 byl důsledkem neshod s tehdejším vedením Baníku. Právě v sezoně, kterou jedinou v kariéře strávil mimo Baník, získali Ostravané titul. Po roce se vrátil a byl u triumfu Baníku v poháru. V roce 2007 si poranil koleno. Tři roky poté mu i Baníku těsně unikl titul. Začátkem letošního roku v Baníku skončil.

  • Tomáš Galásek (návrat v létě 2008 z Norimberku)

    Tomáš Galásek Tomáš GalásekFoto Jaroslav Legner SPORT

    Někdejší kapitán reprezentace strávil po návratu do Baníku pouze půl sezony, odehrál 14 zápasů. V zimní přestávce odešel do bundesligového Mönchengladbachu.

  • Václav Svěrkoš (návraty v roce 2007 z Mönchengladbachu a v roce 2011 ze Sochaux)

    Václav Svěrkoš Václav SvěrkošFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Sám o tom nedávno v rozhovoru pro Magazín deníku Sport mluvil. Návrat v roce 2007 mu pomohl najít znovu chuť makat naplno. S Baníkem se dostal do pohárů a pak sám znovu do zahraničí. Když se vrátil ze Sochaux, zažil už jen boje o záchranu a v březnu 2012 si přetrhl vaz. Když se na podzim vrátil, zranění si obnovil a letos v srpnu si vaz utrhl potřetí.

  • Marek Jankulovski (návrat v roce 2011 z AC Milán)

    Marek Jankulovski Marek JankulovskiFoto Barbora Reichová (Sport)

    Jeden ze dvou ostravských odchovanců, kteří vyhráli Ligu mistrů, se do Baníku vrátil poté, kdy sedm měsíců kvůli přetrženému kolennímu vazu nehrál. Návrat dopadl neslavně. V říjnu 2011 poprvé po dlouhé rekonvalescenci naskočil do utkání Baníku s Hradcem Králové. Zhruba po šesti minutách si vaz utrhnul znovu. A to byl konec jeho bohaté kariéry.

  • Milan Baroš (návrat v roce 2013 z Galatasaraye)

    Milan Baroš Milan BarošFoto Pavel Mazáč Sport

    Do Baníku se vrátil poté, kdy s tureckým Galatasarayem rozvázal smlouvu. V ostravském dresu odehrál dvanáct zápasů, vstřelil pět gólů a svůj restart chtěl využít k dalšímu odchodu do zahraničí. Znovu odešel do Turecka, v dresu Antalyasporu se ale v prosinci 2013 zranil. Přetrhnul si kolenní vaz. Teď vše nasvědčuje tomu, že se do Ostravy vrátí podruhé…

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud