Richard Šíma
1. listopadu 2014 • 21:32

Ultras Baníku šli proti klubu! Protestem podpořili Svěrkoše

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba dvacetiminutovou demonstraci zorganizovali před začátkem sobotního duelu Baníku s Hradcem Králové ostravští ultras. Hlasitým způsobem v ní v prostoru před hlavní tribunou vyjádřili podporu Václavu Svěrkošovi, kterému Baník kvůli opakovanému porušení smlouvy vypověděl jeho kontrakt. Také během utkání se z kotle Baníku skandování Svěrkošova jména i hesla mířící proti představitelům klubu ozývala, průběh zápasu ale ultras žádným způsobem nenarušili.



Na Bazalech měli z průběhu zápasu s Hradcem obavy. „Informace, které nám poskytla policie, hovoří o tom, že se někteří fanoušci chystají vběhnout na hřiště a narušit nebo dokonce přerušit průběh zápasu,“ řekl dva dny před zápasem Jaroslav Baďura, tiskový mluvčí klubu. Vlajkonoši Baníku totiž stojí za Václavem Svěrkošem, jehož se klub zbavil.

Svěrkoš po klubu nárokuje vyplacení zhruba pětimilionové sumy. Větší část z ní tvoří zbytek závazku plynoucího z povinnosti ručitele. Klub se ještě v dobách, kdy jej vlastnil Tomáš Petera, zaručil za půjčku, kterou Svěrkoš Peterovi údajně poskytl. A dosud nedostal vrácenu.

Fanoušci Baníku podpořili Václava Svěrkoše
Video se připravuje ...

Druhou, tu menší, část závazku tvoří dluh za nevyplacené odměny za několik posledních měsíců. K tomuto dluhu se Baník hlásí.

Ostravští ultras Svěrkoše podpořili, už dopředu ale avizovali, že nemají v úmyslu narušit průběh zápasu. To také dodrželi, po většinu utkání ostravským hráčům vytvářeli domácí atmosféru, na hřiště se nikdo z nich vniknout nepokusil.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Baník Ostrava - Hradec Králové
Video se připravuje ...

Gólman Hradce Králové Tomáš Koubek na ostravských Bazalech dvakrát inkasoval a Baník vyhrál 2:1.
Gólman Hradce Králové Tomáš Koubek na ostravských Bazalech dvakrát inkasoval a Baník vyhrál 2:1.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud