9. ledna 2015 • 10:45

Jde od Ronalda, hrál s Čontofalským. Spartu posílí americká gazela

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zatímco největší soupeři loví mezi hráči z české ligy, první posila fotbalové Sparty přijde ze zahraničí. Konkurenci v ofenzivě má zvýšit Fabrice Picault. Haiťan s americkým pasem by dnes na Letné měl podepsat smlouvu, přijde s vizitkou extrémně rychlého hráče, který umí dávat góly. Fort Lauderdale Strikers, Picaultův poslední zaměstnavatel v USA, je nesmírně zajímavým celkem, kde působí i slovenský gólman Kamil Čontofalský.



Tiémoko Konate, David Lafata, Fabrice Picault. Klidně takhle by v některých zápasech mohla vypadat sparťanská ofenzivní trojice. Třiadvacetietý "Fafa", jak si Picault říká, by v letenskému útoku měl zvýšit potřebnou konkurenci.

Pokud projde zdravotními testy, už dnes na Letné podepíše smlouvu. Picaultovou předností by měla být především obrovská rychlost, která se v moderním pojetí fotbalu obzvlášť cení. Mladý Američam pochází z New Yorku, kořeny má na Haiti.

Před třemi lety se "Fafa", přezdívaný také "La Gazzella", zkoušel prosadit v italském Cagliari, patřil i do amerického reprezentačního výběru do dvaceti let. V nedávno skončeném ročníku NASL (North American Soccer League) nastoupil k šestnácti utkáním, v nichž zaznamenal osm gólů a jednu asistenci.

VIDEO: branky "Fafa" Picaulta v minulé sezoně americké NASL

V zámořské soutěži hájil barvy Fort Lauderdale Strikers. Klub z Floridy podle názvu běžnému fanouškovi nejspíš nic neřekne. Přesto jde o tým s bohatou historií. Tým vznikl v roce 1977 jako nástupce Miami Toros. Působil v první americké profesionální fotbalové soutěži, do roku 1983 za něj hrály světové hvězdy jako George Best, Gordon Banks či Gerd Müller. V roce 2006 za tým pod názvem Miami FC hrál i proslulý Brazilec Romário.

FAFA PICAULT

Narozen: 23. února 1991 v New Yorku (23 let)

Národnost: USA/Haiti
Post: útočník
Předchozí kluby: Fort Lauderdale Strikers, Tampa Bay Rowdies, Cagliari
Bilance v sezoně 2014: 16/8

Novodobá historie klubu se píše od roku 2011, kdy se rozhodl vstoupit do nově založené soutěže North American Soccer League. Zápasy hraje na stadionu Lockhart Stadium s kapacitou okolo 20 000 diváků. Průměrná návštěvnost celé soutěže ale bývá výrazně nižší.

V současnosti za Fort Lauderdale Strikers chytá slovenský gólman Kamil Čontofalský, bývalý brankář Bohemians nebo Slavie Praha. Jedním z vlastníků klubu se na konci prosince stal legendární Brazilec Ronaldo, dvojnásobný nejlepší fotbalista světa.

Picault v USA nastupoval většinou na pozici hrotového útočníka, ve Spartě by měl představovat další alternativu za ofenzivní jedničku a kapitána týmu Davida Lafatu. Může hrát i na postu křídelního hráče. Nedostatek klasických snajprů Lavičkův soubor výrazně trápil na konci podzimu, proto se vedení klubu snaží kádr doplnit a zkvalitnit.

Pro Spartu jde o první zimní posilu, naopak tým velmi pravděpodobně opustí Josef Hušbauer, který už ve čtvrtek odletěl na zdravotní prohlídku do italského Cagliari.

Posily ve Spartě? Rosického návrat je spíše nereálný
Video se připravuje ...

Odchod ze Sparty se blíží, řekl Krejčí. Kam by chtěl přestoupit?
Video se připravuje ...

Pavel Kadeřábek při zahájení zimní přípravy fotbalové Sparty
Pavel Kadeřábek při zahájení zimní přípravy fotbalové Sparty

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud