Jonáš Bartoš
26. dubna 2015 • 11:38

Plzeň ubránily boleslavské „děti“. Zvládly to, chválil Jarolím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Karel Jarolím takovou kalamitu ve svém týmu ještě nikdy nezažil. Když v šestnácté minutě odstoupil zraněný Bořil, tři ze čtyř boleslavských obránců měli dohromady tři ligové starty. Mladí zadáci ročníku 94 a 95 ale těžkou bitvu na hřišti vedoucí Plzně ustáli s bravurou. „Měli jsme velké problémy, ale zvládli jsme to,“ těšilo kouče Středočechů po překvapivé výhře 2:1.



Na Boleslav by si v Plzni před utkáním vsadil málokdo. Kvůli vzájemné dohodě klubů nemohli nastoupit Končal, Wágner a Ďuriš, k nim se přidali vykartovaní a zranění. Celkem šlo o osm hráčů základní sestavy, stoprocentní nebyl ani Šisler, který začal jen na lavičce.

Už v šestnácté minutě utkání střídal zraněný levý bek Bořil, na plac musel Thalamy, další mladíček bez ligového startu. Vedle kapitána Kysely (pravý obránce) tak hráli stopeři Koch (ročník 95), Křapka (94), vlevo Thalamy (94). Pro Křapku a Thalamyho šlo o premiérový ligový start a hned na hřišti lídra soutěže.

„Měli jsme problémy dát dohromady základní sestavu. Nejhorší to bylo na stoperské dvojici, kde nastoupili dva mladíci. Pro Tondu Křapku šlo o první ligový zápas, nebyl to jednoduchý křest,“ vracel se k situaci ve zdecimovaném kádru Boleslavi trenér Jarolím. „Ale oba dva obstáli, za přispění celého mužstva, které hrálo zodpovědně a obětavě, se to nakonec podařilo,“ chválil.

Ostřílený kouč zažil ve fotbale leccos, ale takové problémy se složením kádru ještě ne. „Možná jednou ve Slavii, ale nebylo to takhle komplikované. Tenkrát jsme nastoupili například s mladým Bořkem Dočkalem , který začínal. Dávali jsme to také horko těžko dohromady a nakonec vyhráli. Ale tohle byl extrém, tehdejší problémy to ještě předčilo,“ zavzpomínal.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Mladá Boleslav 1:2
Video se připravuje ...

Mladíci Boleslavi to zvládli, uznal Koubek

Oslabená Boleslav se v Plzni semkla. Snaživí mladíci dodržovali taktické pokyny, hodně běhali, pozorně hlídali západočeské hvězdy. Ti se dlouho vůbec nemohli prosadit, v závěrečném tlaku zase pomohl výtečnými zákroky gólman Hruška.

Obránci Boleslavi v Plzni

Jan Koch, 4.11. 1995, stoper, 5. ligový start

Antonín Křapka, 22.1. 1994, stoper, první ligový start

Florian Thalamy, 12.3. 1994, levý obránce, první ligový start.

„Věděli jsme o naší situaci už před týdnem. Dva kluci se vykartovali, tři byli jasní, že nebudou hrát. Dneska jsme byli trošku mladší než normálně. Ale někdy je to lepší, když se tým semkne. Fotbalově to třeba není tak sehrané, ale týmové práce je někdy víc než fotbalový um,“ hodnotil zápas nejlepší muž na trávníku.

Mladým obráncům pomohl zodpovědný výkon celého týmu. „Pochopitelně jsem chtěl, aby hlavně mladé stoperské dvojici mužstvo pomohlo. Svým zodpovědným výkonem oni zase pomohli týmu, za přispění těch okolností jsme to zvládli,“ těšilo Jarolíma.

Stoper Křapka byl jedním z hráčů, kteří si v Plzni odbyli těžký ligový debut. A určitě na takový zápas jen tak nezapomene. „Je to úžasný pocit, zahrát si proti první Plzni. Hrají výborně. Dali jsme do toho všechno, stálo při nás i štěstí, ale vyhráli jsme,“ soukal ze sebe 21letý mladík. „Trochu nervózní jsem ze začátku byl, ale jinak v pohodě. Bylo to těžké, hodně soubojů, do vápna pořád létaly balony. Uskákali jsme to, podržel nás Hrůša (gólman Hruška) a zvládli jsme to.“

Zklamaní Plzeňští ale velkou výhodu v tom, že Boleslav nastoupila ve slepované sestavě, neviděli. „Boleslav rozhodně nebyla oslabená dopředu, hráli Skalák, Zahustel , vysoký Magera. Teoreticky mohla být oslabená vzadu, ale mladíci to tam zvládli. Nemůžeme to brát v potaz. Boleslav má tak dobrý kádr, že v žádném případě nejde o špatné mužstvo,“ uvedl západočeský kouč Koubek.

Plzeň - Mladá Boleslav: Zákrok Aleše Hrušky proti Danielu Kolářovi
Video se připravuje ...

Plzeň - Mladá Boleslav: Gól Daniela Koláře na 1:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Mladá Boleslav: Gól Ondřeje Zahustela na 0:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Mladá Boleslav: Gól Jiřího Skaláka na 0:1. Kozáčik špatně vyběhl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud