Jan Vacek
23. května 2015 • 21:36

Kocovina? Oslava byla, ale proto jsme neprohráli, shodují se Plzeňáci

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Bylo to velké téma. Po Jihlavě. Jak se Plzeň připraví a namotivuje na zbývající dva ligové zápasy? V situaci, kdy má zaručený mistrovský titul. A jen pět dní od počátku bouřlivých oslav. První poločas utkání na Bohemians (3:2) dal pádnou odpověď. „Nebyl to tradiční týden přípravy. A samozřejmě se to projevilo,“ nekličkoval trenér Miroslav Koubek.



Definitivu třetímu titulu v klubové historii dali hráči Viktorie v pondělí večer. A odpálili gejzír oslav, alkoholu a kratochvílí. Znovu k tréninku se Plzeň sešla až ve středu, to se ovšem podle informací Sportu hráči teprve sbírali z náročných radovánek.

S pořádnou přípravou začala Viktoria až od čtvrtka, jen dva dny před zápasem s Bohemians. „Čekal jsem, že se budeme bavit i o tomhle,“ usmál se mezi novináři záložník Václav Pilař. „Co si budeme nalhávat, titul jsme samozřejmě oslavili. Ale od středy jsme začali normálně trénovat. Myslím si, že v tomhle ohledu bylo všechno v pořádku,“ doplnil.

V pořádku ale nebyla hra Viktorie. Rozhodně ne v prvním poločase. Hráči působili, jako by je opravdu sžírala kocovina. Prohrávali v soubojích, u balonů byli vždy o krok později než soupeř. Opory David Limberský s Václavem Procházkou, obvyklí tahouni plzeňských oslav, usedli jen mezi náhradníky. „Dostávali jsme se pomaleji do tempa, to bylo jasně patrné,“ konstatoval Koubek.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians 1905 - Plzeň 3:2
Video se připravuje ...

Vědomí ukořistěné trofeje a s ní spojený nedostatek motivace byly na favoritovi jasně patrné. „Je pravda, že jsme tuhle situaci ještě nezažili. Většinou jsme o titul museli bojovat do posledního kola. Nyní možná ta koncentrace nebyla taková, ale pořád hrajeme za Viktorku, za vlastní prestiž,“ upozornil Daniel Kolář, člen hubené skupinky hráčů západočeského souborů, kteří v utkání vyčnívali.

Po změně stran Plzeň přece jen nahodila motory, zažehla vyšší rychlost a na hřišti ukázala svojí sílu. K odvrácení porážky to ovšem nestačilo. „Na jeden poločas se nevyhrává. Porážka nás ale vůbec nebolí. Měli jsme jasný cíl, který jsme splnili. Musíme pogratulovat Bohemce za dobrý výkon,“ uzavřel Václav Pilař.

Bratanovič bojuje s Kovaříkem o míč
Bratanovič bojuje s Kovaříkem o míč

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud