Richard Šíma
27. května 2015 • 20:14

Baník chtěl získat Karla Kulu, ten ředitelské místo odmítl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posílit management o fotbalového odborníka, jaký klubu ve vedení chybí, se pokusil ostravský Baník. Do svých řad lákal Karla Kulu, bývalého reprezentanta, jenž se prosadil i v bundeslize, dnes generálního manažera druholigového Třince. Ten však nabídku klubu z Bazalů odmítl.



Bývalý hráč Baníku serveru iSport.cz potvrdil, že mu ostravský klub funkci sportovního ředitele skutečně nabízel. „Několik dní jsem o ní vážně uvažoval. Baník je klub, kde jsem strávil úžasná léta a jehož osud mi není lhostejný,“ pravil Kula, jenž je zároveň předsedou  Moravskoslezského krajského fotbalového svazu a také radním v Českém Těšíně, kde dnes trvale žije.

Právě naprostá časová vytíženost byla prý jedním z důvodů, proč Kula nabídku Baníku odmítl. „Práce v Baníku si žádá maximální pracovní nasazení. A to bych klubu při vší snaze momentálně věnovat nemohl,“ řekl Kula. „Vzdát se mandátu na radnici v Českém Těšíně vzhledem k důvěře, kterou mi tamní obyvatelé dali, nechci. Podobně to cítím, i pokud jde o funkci předsedy krajského svazu,“ poznamenal čtyřicetinásobný reprezentant.

Dále se prý bude věnovat práci v druholigovém Třinci, kde je generálním manažerem. „Můj odchod z Třince by byl náhlý, nepřipravený a proto nezodpovědný vůči klubu. Chci ale říct, že jsme si s panem Šafarčíkem (majitelem Baníku) o věci pohovořili, on mé důvody pochopil a já bych si přál, aby pro mě dveře do Baníku zůstaly nadále otevřené. Možnost v Ostravě pracovat mě bude vždy zajímat,“ dodal Kula.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud