29. května 2015 • 04:58

Vítěz Fanligy trénoval Bohemku: Švenger v obraně, Šírl dostal rady

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V rámci akce pod hlavičkou projektu Kopeme za fotbal nastoupili fotbalisté Bohemians 1905 do utkání proti SK Kamenice (III. třída) pod novým trenérem - Miroslavem Dolejšem. Ten se ke své roli kouče prvoligového týmu dostal na jeden zápas místo Romana Pivarníka jako výherce populární online fotbalové soutěže Gambrinus Fanliga, díky čemuž měl právo vést v jednom utkání svůj oblíbený klub - Bohemians 1905.



Bohemians 1905 se se soupeřem SK Kamenice (III. třída), amatérskými fotbalisty z Vysočiny, utkali v rámci projektu Kopeme za fotbal, který už 5. sezonu podporuje kluby z nižších tříd.

A Dolejš si zápas patřičně užil. V týmu, který naposledy porazil mistrovskou Plzeň, zvolil zajímavé varianty. Na post pravého obránce postavil brankáře Milana Švengera a při rozcvičce nabádal zkušeného Radka Šírla: "Protáhni se mi tam, pořádně. Tak - to je ono."

Pak vybral i náročnou strategii. "Taktika byla hrát naplno a na závěr ještě přidat," prozradil záložník Jakub Rada.

A Dolejšovy dojmy? "Byl jsem nesvůj, jako když přijdete do cizího prostředí. Pak už to bylo lepší a lepší. Bylo vidět, že jsou to normální kluci, se kterými se dá mluvit," řekl po utkání. Podívejte se na reportáž iSport TV, jak probíhala příprava, rozcvičení i samotný zápas.

Vítěz Fanligy jako trenér koučoval Bohemians: Radku, běhej mi tam!
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud