5. října 2015 • 19:36

Liberec počítá ztráty. Sýkora a Bartošák budou chybět týdny

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několik týdnů budou fotbalistům Liberce chybět obránce Lukáš Bartošák a záložník Jan Sýkora, kteří po faulech hráčů Bohemians 1905 nedohráli nedělní utkání 9. ligového kola. Oba tak nejspíš přijdou minimálně o nadcházející dva zápasy Evropské ligy.



Sýkoru v úvodu fauloval Kolumbijec Jhon Mosquera, který jednadvacetiletému záložníkovi poranil koleno. Středopolař Slovanu dnes absolvoval magnetickou rezonanci a podle lékařů bude chybět šest až osm týdnů. Sýkora přitom nehrál už na začátku sezony, protože si na konci přípravy zlomil prst na noze.

Bartošáka jen o pár minut později fauloval David Bartek. Liberecký levý bek, který po letním příchodu patří k hlavním oporám týmu, má poraněný kotník a podle odhadů lékařů bude scházet několik týdnů.

Liberec - Bohemians: Ošklivý zákrok na Jana Sýkoru
Video se připravuje ...

Kouč Slovanu Jindřich Trpišovský neskrýval po výhře 3:1 nad Bohemians 1905 velké rozladění ze soupeřovy tvrdé hry. "Po devíti minutách musím střídat dva hráče po troufám si říct brutálních zákrocích. Prvních patnáct minut to byl spíš kung-fu zápas než fotbal. Zákrok na Bartošáka přímo před námi byl zbytečný zezadu a Lukáš pak musel dolů. To nechápu," řekl Trpišovský.

Na marodce Slovanu je i řada dalších hráčů. Několikatýdenní absence čeká také útočníka Michala Rabušice, která má pochroumané rameno ze čtvrtečního utkání Evropské ligy v Marseille. Dlouhodobě mimo hru jsou Slovák Michal Obročník, Kamerunec Douglas Djika a brankář Ondřej Kolář. Individuálně trénuje Ghaňan Isaac Sackey a otazník visí nad návratem dalšího středopolaře Zdeňka Folprechta.

Liberec - Bohemians: Nepříjemné zranění Lukáše Bartošáka
Video se připravuje ...

Pozvolna se do tréninku vracejí Konžan Dzon Delarge, Nizozemec Kevin Luckassen, Srb Miloš Karišik a Daniel Soungole z Pobřeží slonoviny. Naopak naplno se už připravuje Jan Mudra, který by na levé straně obrany měl zastoupit Bartošáka.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Bohemians 1905 3:1. Slovan potvrdil formu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud