6. října 2015 • 09:30

Tajná zbraň Sparty? Mazuchův start se blíží, říká trenér Ščasný

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupní termín sice skončil, nicméně Sparta má pořád zálusk na jednu zvučnou posilu. Kdykoliv může podepsat smlouvu s šestadvacetiletým Ondřejem Mazuchem, který je po ukončení angažmá v ukrajinském Dněpropetrovsku volným hráčem a rehabilituje na Letné po vážném zranění kolena. „Přiznám se, že ho sleduju a jsem s ním často ve styku, ale nechci to uspěchat,“ odmítá být netrpělivý kouč Zdeněk Ščasný.



Výborný hlavičkář, silný v osobních soubojích, zkušený. Všechny požadavky, které má Zdeněk Ščasný na stopery, šestadvacetiletý Ondřej Mazuch splňuje. Proto mu Sparta od léta umožnila pracovat na návratu po těžkém zranění, které vyřešila v březnu operace křížového vazu v koleni.

Brněnský odchovanec rehabilituje na Letné pod dohledem klubových lékařů a fyzioterapeutů s tím, že až bude zdráv, měl by se Spartou uzavřít profesionální kontrakt. To může jako volný hráč učinit kdykoliv, tedy i mimo přestupní termín.

INVENTURU LETNÍCH POSIL SPARTY ČTĚTE ZDE: PAIXAO SE VYPAŘIL, FATAI JE VIDĚT>>>

„Přiznám se, že ho sleduju a jsem s ním často ve styku, ale nechci to uspěchat,“ říká na téma Mazuch sparťanský kouč Zdeněk Ščasný. „Myslím si, že se to blíží a že se brzy zapojí do tréninku. Ale nechci na něj vyvíjet nějaký tlak, aby se mu zranění neobnovilo. Je natolik zkušený, že ví přesně, kdy začít,“ dodává trenér s tím, že zásadní je kromě hráčova i názor lékařů a fyzioterapeutů.

„Je to konzultované s doktory, takže ten postup je daný spíš jimi než mnou. Nedokážu teď odhadnout, v jakém horizontu dní, týdnů… To bych kecal. V momentě, kdy bude Ondra připravený, tak mi ho lékaři a fyzioterapeuti předají do tréninku a jeho návrat se začne intenzivněji rýsovat,“ doplňuje Ščasný.

Ondřej Mazuch ještě v dresu DnětropetrovskuFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud