30. prosince 2015 • 11:11

Reprezentant Procházka míří do Turecka! Plzeň mu povolila přestup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Václav Procházka po čtyřech letech zřejmě opustí Viktorii Plzeň, která mu dala souhlas k přestupu do tureckého Osmanlisporu. Jednatřicetiletý obránce má v úterý odletět do Antalye, kde se připojí k novému týmu na soustředění, absolvuje lékařskou prohlídku a podepíše smlouvu na tři a půl roku. Informuje o tom agentura Sport Invest International, která při jednání turecký klub zastupuje.



"Před Vánoci jsme v Praze zorganizovali schůzku mezi generální ředitelem Viktorie Plzeň Adolfem Šádkem a viceprezidentem Osmanlisporu Cenkem Karayelem, kde se kluby domluvily na přestupu," uvedl agent Viktor Kolář, který v minulosti domluvil v Ankaře angažmá jiným českým stoperům Adamu Petroušovi a Erichu Brabcovi.

Předběžnou dohodu obou klubů potvrdila i Viktoria. "Hráč dostal souhlas k absolvování zdravotních testů a dalšímu jednání se zástupci tureckého klubu. Veškeré další informace poskytneme až v momentě definitivní dohody všech zúčastněných stran," řekl tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

Zkušený stoper odletí do Turecka 5. ledna společně se svým agentem Pavlem Zíkou. "Nejprve podstoupí lékařskou prohlídku, potom podepíše smlouvu na 3,5 roku," potvrdil Sportu hráčův zástupce.

O plzeňského odchovance Procházku měl v létě zájem jiný turecký celek Antalyaspor. Tehdy však námluvy ztroskotaly na tom, že z Viktorie odešel Roman Hubník a Plzeň potřebovala Procházku udržet. Nyní se však Hubník vrací, a tak český mistr umožnil Procházkovi vyrazit na první zahraniční angažmá.

Plzeň - Sparta: Procházka srazil Matějovského a dostal červenou
Video se připravuje ...

Kromě Plzně zatím konstruktivní stoper hostoval ve Slovácku a v letech 2008 až 2012 oblékal dres Mladé Boleslavi. Z ní se před čtyřmi roky vrátil do Štruncových sadů, kde se vypracoval mezi klíčové postavy a na podzim byl dokonce kapitánem týmu, kterému pomohl ke dvěma ligovým titulům. Celkem v české lize odehrál 301 zápasů a vstřelil 20 branek.

Během podzimu však vypadl z formy a nakonec i ze sestavy na úkor mladších stoperů Lukáše Hejdy a Jana Baránka. A vzhledem k Hubníkově návratu se Procházka rozhodl zkusit novou výzvu, v Turecku zabojuje o nominaci na mistrovství Evropy.

Osmanlispor byl dříve známý jako Ankaraspor. V roce 2009 byl administrativně přeřazen do druhé ligy, před touto sezonou se však vrátil do nejvyšší soutěže a po podzimu mu našlápnuto k záchraně. Na sestupové příčky má náskok šesti bodů.

Procházka: S červenou jsem nepočítal, byla to chyba
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud