Richard Šíma
4. ledna 2016 • 04:58

Petržela poprvé povede Baník. Utíká mu Pavlenka, Mensah či Narh

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový velitel se ujímá posádky. Vlastimil Petržela dnes poprvé od svého příchodu do Ostravy povede trénink Baníku. Až dosud se na své nové svěřence, trénující ještě pod vedením končícího Radomíra Korytáře, jen díval. Teď se ujme hlavní role. S sebou si nejspíše přivede dva asistenty. Známo je zatím jméno jednoho z nich. Bude to Aleš Křeček.



Ví, že Baník prakticky nemá šanci ligu na jaře zachránit. Chce, aby ostravský klub strávil ve druhé lize jen jednu sezonu. Poměry v Baníku zatím jen pozvolna poznává. Svá dosavadní zjištění nechce příliš komentovat. Dnes se Vlastimil Petržela chopí trenérského žezla. Ostrava je zvědava, co s ním dokáže.

Svůj nový tým měl zatím možnost vidět ve dvou herních trénincích a jednom kondičním. „Kluci se moc nezpotili,“ naznačuje, že nastolí tvrdší kurz. To se od něj ostatně čeká. O tom, co vypozoroval z herních tréninků, které sledoval, příliš mluvit nechce. „Zatím je příliš brzy,“ podotýká. Na otázku, na kterých postech má Baník podle jeho mínění především problémy, však odpovídá bez dlouhého přemýšlení: „Prakticky na všech.“

Ví, že se bude muset obejít bez Davora Kukece, který odešel do Teplic. A nejspíš i bez Jiřího Pavlenky, jenž sice stále trénuje s Baníkem, ale jeho přestup do Slavie je více než pravděpodobný. Kdo dál Baník opustí? „Vše se rozhodne v příštích dnech,“ odpovídá Tomáš Svoboda, tiskový mluvčí klubu.

Spekuluje se o odchodu Francise Narha do Rumunska. I druhý z Ghaňanů, uzdravený Derrick Mensah, by podle zákulisních informací mohl odejít. Ostatně, oba Afričané byli vždy více než hráči pro Baník obchodním artiklem, na němž možná měl vydělat klub, především však někteří jeho manažeři.

Více o zimních přípravách prvoligových klubů najdete v pondělním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE

Titulní strana deníku Sport v pondělí 3. ledna 2016 Titulní strana deníku Sport v pondělí 3. ledna 2016Foto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud