Stanislav Hrabě
4. ledna 2016 • 13:17

Bohemka zkouší zajímavou posilu: Bratra slovenského Fina Hrádeckého

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Hrádecký, mladší bratr slavnějšího finského reprezentačního brankáře Lukáše, dorazil do Ďolíčku, kde se bude na testech snažit zaujmout, aby získal angažmá v nejvyšší české soutěži. „Jde o defenzivního záložníka a zkoušíme ho na místo, které potřebujeme posílit,“ říká sportovní ředitel Bohemians 1905 Miroslav Držmíšek.



Třiadvacetiletý záložník Tomáš Hrádecký nastoupil v roce 2015 ve finské lize za klub Rovaniemen Palloseura ve 21 zápasech, vstřelil jeden gól. „Potřebujeme někoho k Pepovi Jindřiškovi,“ nachází sportovní ředitel Miroslav Držmíšek jeho uplatnění.

„Je silný v defenzivní činnosti,“ potvrzuje jeho přednosti Filip Zika ze společnosti Global Sports, která finského hráče zastupuje.

Další jeho výhodou je, že se v novém prostředí snadno domluví. „Umí slovensky,“ odhaluje jeho příhodnou jazykovou vybranost Zika. Otec Vladimír Hrádecký pochází z Bratislavy, hrával volejbal, do Finska s rodinou odešel, když byl nejstaršímu synovi Lukášovi jeden rok.

Tomáš je o tři roky mladší a už se narodil ve Skandinávii, trojlístek bratrů uzavírá dvacetiletý Matej, jenž také hraje fotbal.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud