25. února 2016 • 15:44

Řezníček a Mahmutovič vyvázli. Nebylo to fér, ale není je jak potrestat

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jakub Řezníček a Aidin Mahmutovič žádný další trest za to, že si úmyslně nechali dát čtvrtou žlutou kartu, nečeká. Disciplinární komise FAČR se dnes shodla na tom, že jejich konání sice nebylo v pořádku, ale nemá je jak potrestat. Oba tedy budou chybět jen v tom zápase, který si „vybrali“.



"Shodli jsme se, že takové jednání není z hlediska fair play v pořádku, nicméně podle současného disciplinárního řádu ho nelze potrestat," uvedl v komuniké předseda Richard Baček.

Mahmutovič a Řezníček se nechali schválně vyžlutit
Video se připravuje ...

"Disciplinární komise podá podnět na úpravu disciplinárního řádu, aby takové jednání bylo postižitelné obdobně, jako je tato záležitost řešena v disciplinárním řádu UEFA," dodal.

Disciplinárka trestala i Slovácko, které nezvládlo pořadatelskou službu a za nevhodné chování diváků dostalo pokutu 40 tisíc korun.

Kvůli nedostatečné pořadatelské službě pyká i Zlín, který po domácím utkání se Spartou musí zaplatit 30 tisíc korun. Letenští za prohřešky svých příznivců ve stejném duelu dostali pokutu 20 tisíc korun stejně jako Slavia za nedostatky v pořadatelské službě a chování části fanoušků při domácím zápase s Brnem. Hostující Zbrojovka kvůli neukázněným příznivcům musí zaplatit 30 tisíc korun.

Útočník Mladé Boleslavi Milan Baroš dostal trest na jedno soutěžní utkání za vyloučení po druhé žluté kartě na Spartě. Dvě kola musí po osmi žlutých kartách v sezoně vynechat obránce letenského celku Costa Nhamoinesu

Lišák Mahmutovič? Za tohle si dal dát žlutou, aby unikl hrozbě
Video se připravuje ...

Brno - Olomouc: Řezníček si řekl o čtvrtou žlutou schválně. Za co ji dostal?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud