23. října 2017 • 07:42

SESTŘIHY: Kane před rekordním kotlem popravil Liverpool, Čech chyboval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United poprvé v sezoně prohráli. V devátém kole anglické ligy podlehli 1:2 na hřišti nováčka Huddersfieldu, který dokázal slavný klub porazit poprvé od března 1952. Manchester City tak po výhře 3:0 nad Burnley navýšil náskok v čele tabulky na pět bodů před městským rivalem. Mistrovská Chelsea porazila Watford až díky vydařenému závěru 4:2. Watford venku prohrál poprvé v sezoně a přepustil soupeři čtvrté místo v tabulce. Arsenal v brance s Petrem Čechem otočil zápas na půdě Evertonu a po výhře 5:2 poskočili na pátou příčku. Tottenham před rekordní návštěvou přehrál doma Liverpool 4:1 a bodově se dotáhl na druhé místo.



Góly

Domácí: 28. Mooy, 33. Depoitre

Hosté: 78. Rashford

Sestavy

Domácí: Lössl – Löwe, Schindler, Jørgensen, Smith (C) – Hogg, Williams – Ince (90+3. Malone), Mooy, Kachunga (39. van La Parra) – Depoitre (70. Mounié).

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), P. Jones (23. Lindelöf), Smalling, Young – A. Herrera, N. Matić – Mata (46. Mchitarjan), Lingard, Martial (46. Rashford) – R. Lukaku.

Náhradníci

Domácí: Coleman, Malone, Sabiri, Cranie, van La Parra, Mounié, Hadergjonaj

Hosté: Romero, Blind, Darmian, Lindelöf, Mchitarjan, Rashford, McTominay

Karty

Domácí: Smith, Schindler, Mooy, Williams

Hosté: Young

Rozhodčí

Stadion

John Smith's Stadium Huddersfield

Manchester United doplatil na individuální chyby. Před prvním gólem ztratil Mata míč, po čemž Mooy rozjel brejk. Inceovu střelu vyrazil De Gea pouze zpět k Mooyovi, který bez problémů dorazil balon do branky. Huddersfield ukončil 431 minut trvající čekání na soutěžní gól.

O pět minut později bylo s United ještě hůř, Lindelöfovo zaváhání v obraně pohotově zužitkoval Depoitre. Manchester po roce inkasoval dvě branky v prvním poločase.

Hosté následně tlačili a vytěžili i kontaktní branku, kterou v 78. minutě vstřelil po Lukakově centru střídající Rashford. Na vyrovnání už ale svěřenci Josého Mourinha nedosáhli a Huddersfield po šesti zápasech dokázal zvítězit.

SESTŘIH Premier League: Huddersfield - Manchester United 2:1. První ligová prohra pro hosty
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30. Agüero, 73. Otamendi, 75. Sané

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – De Bruyne (80. Gündoğan), Fernandinho (78. Y. Touré), Silva (C) – B. Silva, Agüero (76. Jesus), Sané.

Hosté: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Arfield, Cork, Hendrick (71. Gudmundsson), Defour (84. A. Westwood), Brady – Wood (20. Barnes).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Danilo, Mangala, Gündoğan, Sterling, Touré, Jesus

Hosté: Lindegaard, Taylor, Bardsley, Long, Gudmundsson, Westwood, Barnes

Karty

Domácí: Sané, Fernandinho

Hosté: Tarkowski, Cork, Barnes

Rozhodčí

R. East – C. Hatzidakis, S. Masseyová-Ellisová

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

54118 diváků

Manchester City naopak zvládl roli favorita s přehledem. Po půlhodině hry fauloval gólman Burnley Pope v šestnáctce Bernarda Silvu a nařízenou penaltu proměnil Agüero, který se do sestavy vrátil poprvé od autonehody a 177. soutěžní trefou za "Citizens" vyrovnal klubový rekord Erica Brooka.

Domácí měli i po změně stran herní převahu, kterou využili ke dvěma slepeným gólům. Na přesnou Otamendiho hlavičku ze 75. minuty vzápětí navázal Sané a stal se prvním hráčem, který se za City trefil ve čtyřech domácích utkáních v rámci jedné sezony po sobě, od roku 2013, kdy se to povedlo Álvaru Negredovi.

Svěřenci Pepa Guardioly dosud ztratili jen dva body a posedmé v řadě zvítězili. Ukončili navíc sérii hostů, kteří před devátým kolem šestkrát po sobě bodovali.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Burnley 3:0. City mají na čele pět bodů náskok
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12. Pedro, 71. Batshuayi, 87. Azpilicueta, 90+5. Batshuayi

Hosté: 45+3. Doucouré, 49. Pereyra

Sestavy

Domácí: Courtois – Rüdiger, David Luiz, Cahill (C) – Azpilicueta, Fàbregas, Bakayoko, Alonso (68. Willian) – Pedro (86. Zappacosta), Morata (61. Batshuayi), E. Hazard.

Hosté: Gomes – Mariappa (90. Gray), Kabasele, Britos – Femenía, Cleverley, Doucouré, Holebas – Pereyra (65. Carrillo), Deeney (C) (80. Watson (C)), Richarlison.

Náhradníci

Domácí: Caballero, Zappacosta, Christensen, Musonda, Willian, Batshuayi, Ampadu

Hosté: Karnezis, Janmaat, Wagué, Capoue, Watson, Gray, Carrillo

Karty

Domácí: Rüdiger, Morata

Hosté: Holebas, Mariappa, Femenía

Rozhodčí

Jonathan Moss – Simon Bennett, Andy Halliday

Stadion

Stamford Bridge, London

Návštěva

41 467 diváků

Ve 12. minutě duelu s Watfordem rozehráli hráči Chelsea nakrátko rohový kop, Hazard našel Pedra, jehož technická střela zpoza vápna se odrazila od tyče do Gomesovy branky. Watford vyrovnal z poslední akce prvního dějství. Po dlouhém autovém vhazování se k odraženému míči dostal Doucouré a tvrdou ranou šajtlí překonal Courtoise. Všechny čtyři střely na branku francouzského záložníka v této sezoně skončily gólem.

Hosté dokonali obrat čtyři minuty po přestávce. Po Bakayokově zaváhání ve středu pole šel Watford do brejku, Richarlison našel ve vápně úplně volného Pereyru a ten s přehledem zakončil. O čtvrt hodiny později však musel argentinský útočník kvůli zranění opustit hřiště.

V 71. minutě se premiérové branky v sezoně dočkal střídající Batshuayi, který hlavou zužitkoval Pedrův centr. Španělský ofenzivní fotbalista Pedro je nejproduktivnějším hráčem Chelsea v roce 2017, ke 12 gólům přidal devět asistencí.

Rozhodnutí přišlo tři minuty před koncem. Willian nacentroval z pravé strany, stoper hostů Kabasele jen lehce tečoval míč a Azpilicueta se hlavou nemýlil. V nastavení ještě skóroval Batshuayi, který ve třech zápasech proti Watfordu dal čtyři branky.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Watford 4:2. Divoká přestřelka pro Blues
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12. Rooney, 90+3. Niasse

Hosté: 40. Monreal, 53. Özil, 74. A. Lacazette, 90. Ramsey, 90+5. Alexis Sánchez

Sestavy

Domácí: Pickford – M. Keane, Jagielka (C), A. Williams (46. Davies) – Gueye, Kenny, G. Sigurdsson, Vlašić, Baines – Rooney (75. Lookman), Calvert-Lewin (76. Niasse).

Hosté: Čech – Koscielny, Mertesacker (C), Monreal, Bellerín – Ramsey, Xhaka, Kolašinac, Özil (82. Coquelin) – Alexis Sánchez, A. Lacazette (77. Wilshere).

Náhradníci

Domácí: Davies, Klaassen, Lookman, Martina, Mirallas, Robles, Niasse

Hosté: Coquelin, Giroud, Holding, Macey, Iwobi, Walcott, Wilshere

Karty

Domácí: A. Williams, Gueye, Gueye

Hosté: Koscielny

Rozhodčí

Pawson C. (Eng)

Stadion

Goodison Park, Liverpool

Hráči Arsenalu obratem na půdě Evertonu dali dárek trenérovi Arsénu Wengerovi k dnešním 68. narozeninám.

Arsenal prohrával od 12. minuty, kdy českého gólmana Petra Čecha překonal střelou z hranice vápna Wayne Rooney. Ještě do poločasu ale srovnal dorážkou Nacho Monreal. Ten se prosadil podruhé z posledních tří utkání. V předchozích 140 zápasech přitom skóroval jen jednou.

V 53. minutě skóre otočil Mesut Özil. Dvacet minut před koncem šel Everton do deseti a Arsenal přesilovou hru využil. Pátý gól v sezoně a 27. zásah v tomto roce přidal Alexandre Lacazette a trefili se také Aaron Ramsey a Alexis Sánchez. Everton alespoň snížil v nastavení, poté co po Monrealově malé domů byl Baya Niasse důraznější než Čech a trefil prázdnou branku. 

"Skvělý týmový výkon a venkovní výhra, ale nejsem spokojený s vlastním výkonem, protože jsem daroval Evertonu gól svou chybou," uvedl Čech na sociálních sítích krátce po zápase.

SESTŘIH Premier League: Everton - Arsenal 2:5. Dominance hostí, Čech v závěru chyboval
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 5. Kane, 12. Heung-min, 45+2. Alli, 56. Kane

Hosté: 24. M. Salah

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Alli, Winks, Aurier – Eriksen (81. Dier), Heung-min (69. Moussa Sissoko) – Kane (88. F. Llorente).

Hosté: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren (32. Oxlade-Chamberlain), A. Moreno – Milner, Henderson (C), Can (83. Grujić) – Coutinho, Firmino (77. Sturridge), M. Salah.

Náhradníci

Domácí: Davies, Dier, Vorm, Sissoko, Rose, N'Koudou, Llorente

Hosté: Alexander-Arnold, Grujić, Karius, Oxlade-Chamberlain, Klavan, Solanke, Sturridge

Karty

Hosté: Can

Rozhodčí

Stadion

Wembley Stadium (Londýn)

Důležitou výhru vybojoval Tottenham, který doma jasně přehrál Liverpool 4:1. Dvěma góly a asistencí se pod to podepsal Harry Kane, který má v tomto roce na kontě už 39 branek. Tottenham se bodově dotáhl na druhý Manchester United. Vedoucí Manchester City má o pět bodů víc.

Duel ve Wembley sledovalo 80 827 fanoušků, což je nový rekord soutěže. Navíc ve dvou dnešních zápasech padlo 12 gólů, což je vyrovnaný rekord ligy z roku 2004. Více branek dva zápasy Premier League v jeden den nepřinesly.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Liverpool 4:1. Šlágr ovládl skvělý Kane
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 56. Mawson

Hosté: 25. F. Fernández (vl.), 49. Okazaki

Sestavy

Domácí: Fabiański – M. Olsson, Mawson, F. Fernández, Naughton – T. Carroll, Britton (C) (46. Ki Song-jung), Sanches (78. Routledge), J. Ayew – T. Abraham, L. Narsingh (58. Dyer).

Hosté: Schmeichel – Simpson, Morgan, Fuchs, Maguire – Albrighton, Ndidi, Mahrez (87. Gray), Iborra – Okazaki (68. A. King), Vardy.

Náhradníci

Domácí: Clucas, Dyer, Ki Song-jung, Nordfeldt, Rangel, Routledge, van der Hoorn

Hosté: Amartey, Gray, Hamer, Chilwell, Iheanacho, King, Slimani

Karty

Hosté: Fuchs

Rozhodčí

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

Leicester, který po nepovedeném úvodu ročníku propustil kouče Shakespeara, zvládl premiéru pod dočasným vedením Michaela Appletona a výhrou 2:1 ve Walesu se Swansea ukončil sérii šesti zápasů bez tříbodového zisku.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Leicester 1:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 85. Boufal

Hosté:

Sestavy

Domácí: Forster – Soares, Jošida, V. van Dijk, Bertrand – Lemina, Romeu (69. Redmond), S. Long (81. Ch. Austin), S. Davis (C) – Tadić (81. Boufal), Gabbiadini.

Hosté: Foster – C. Dawson, Hegazy, J. Evans (C) (32. Nyom), Gibbs – Livermore, Krychowiak, Barry (53. McAuley), Jay Rodriguez – Rondón, Chadli (77. Phillips).

Náhradníci

Domácí: McCarthy, Hoedt, McQueen, Ward-Prowse, Redmond, Boufal, Austin

Hosté: Myhill, Nyom, McAuley, Brunt, McClean, Yacob, Phillips

Karty

Hosté: Chadli

Rozhodčí

Graham Scott – Richard West, Mark Scholes

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Návštěva

29 947 diváků

SESTŘIH Premier League: Southampton - West Brom 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 86. Merino

Hosté:

Sestavy

Domácí: Elliot – Manquillo, Lejeune, Lascelles, Yedlin – Hayden (55. Merino), Shelvey, Atsu, Ayoze Pérez (66. Diamé) – Ritchie, Joselu (79. A. Mitrović).

Hosté: Speroni – Dann, J. Ward, M. Sakho, van Aanholt – McArthur (88. Sako), Cabaye, Milivojević, Schlupp – Townsend, Zaha (76. Loftus-Cheek).

Náhradníci

Domácí: Clark, Darlow, Diamé, Gámez, Merino, Mitrović, Murphy

Hosté: Hennessey, Fosu-Mensah, Loftus-Cheek, Puncheon, Riedewald, Sako, Tomkins

Karty

Domácí: Lejeune, Lascelles, Manquillo, Joselu

Hosté: Cabaye, van Aanholt

Rozhodčí

Stadion

St James' Park, Newcastle upon Tyne

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Crystal Palace 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 63. Diouf

Hosté: 17. Surman, 19. Stanislas

Sestavy

Domácí: Butland – Shawcross, Cameron, K. Zouma – Johnson (59. Crouch), Pieters, D. Fletcher, Allen – Choupo-Moting, Jesé (82. Berahino), Diouf.

Hosté: Begović – Daniels, Aké, Francis, A. Smith – Stanislas, L. Cook (77. Arter), Surman, Ibe (87. Pugh) – Mousset (65. S. Cook) – Afobe.

Náhradníci

Domácí: Adam, Afellay, Berahino, Crouch, Grant, Wimmer, Sobhi

Hosté: Arter, Boruc, Cook, Fraser, Gosling, Pugh, Wilson

Karty

Hosté: L. Cook

Rozhodčí

Probert L. (Eng)

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

Návštěva

29.500 diváků

SESTŘIH Premier League: Stoke City - Bournemouth 1:2
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud