30. ledna 2014 • 19:23

Špatná zpráva pro Kalase? Obranu Chelsea posílí obrovský talent

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obranu Chelsea, kde je tvrdá konkurence, ještě vyztuží devatenáctiletý Kurt Zouma. Neznáte ho? Jde o jednoho z nejtalentovanějších obránců ve Francii. A na Stamford Bridge přestupuje za 15 milionů eur. Informaci o hotovém transferu odvysílalo francouzské rádio RMC. Sezonu by však měl Zouma dohrát v Saint-Étienne, do Chelsea přijde v létě.



Zouma má být jedním z klíčových hráčů, se kterými chce kouč José Mourinho během následujících let přebudovat a omladit defenzivu Chelsea. I proto se do transferu osobně vložil. „Ano, je to pravda. Mourinho mi volal. Nejprve jsem si myslel, že jde o vtip,“ přiznal s úsměvem Zouma před dvěma týdny.

Podle britských médií je nejasná především budoucnost Johna Terryho. Mourinho sice nedávno řekl, že chce kapitána udržet v týmu, jenže přísná klubová politika může zkušeného borce odradit.

Chelsea nabízí hráčům nad 30 let prodloužení smlouvy pouze o jeden rok, což vyvolává problém. Už teď má Terry na stole mnohem lukrativnější a delší nabídky kontraktů zejména z exotických destinací jako je Katar, Emiráty apod.

Otazník visí rovněž nad Davidem Luizem, s jehož výkony ve středu obrany Mourinho nebyl spokojený a v posledních utkáních proto nastupoval v záloze. Portugalský trenér je prý v pokušení prodat brazilského univerzála do Barcelony nebo Bayernu Mnichov a vyinkasované peníze použít na další vytipované posily.

Příchod Zoumy není dobrou zprávou ani pro Tomáše Kalase. Ten se na podzim neprosadil do sestavy Chelsea a plánoval, že půjde hostovat. Agent Viktor Kolář se s vedením „blues“ dohodl, že pro Kalase najde vhodný klub, který se blíží filozofii Chelsea a kde český reprezentant bude pravidelně nastupovat na pozici stopera.

Jenže konec přestupního termínu se blíží, okno se uzavře v pátek o půlnoci, a Kalas ještě nikam neodešel. Pokud bude vysedávat mezi náhradníky i na jaře, dost možná začne uvažovat, že po sezoně odejde z Chelsea nadobro.

Kurt Zouma patří mezi obránce s obrovským potenciálem. Ligue 1 hraje pravidelně od 17 let a mnoho expertů ve Francii mu předpovídá zářnou budoucnost. Vyniká rychlostí a silou – i přes nízký věk si na hřišti počíná jako zkušený mazák. Snad kromě jediného incidentu z listopadu, kdy mu disciplinární komise vystavila stopku na deset zápasů. Útočníkovi Sochaux Thomasu Guerbertovi zlomil holení i lýtkovou kost na pravé noze a vykloubil kotník.

„V Saint-Étienne jsem spokojený. Nic mi tady nechybí. Ale hrát za Chelsea? To jsem dosud mohl jen na playstationu. O tomhle jsem vždycky snil, odmalička jsem jejím fanouškem. Přestup do Chelsea se neodmítá,“ řekl Zouma.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud