30. května 2014 • 13:43

Výhra v poháru - nová smlouva. Wenger se dohodl s Arsenalem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Arsenalu dál povede Arséne Wenger. Čtyřiašedesátiletý francouzský trenér s londýnským klubem, v němž působí i reprezentační kapitán Tomáš Rosický, podepsal novou tříletou smlouvu, platnou do května 2017. Arsenal o tom dnes informoval na svých internetových stránkách.



Wenger přišel do Arsenalu v roce 1996 z japonské Nagoji. V květnu jeho svěřenci porazili ve finále Anglického poháru Hull a ukončili devítileté čekání na trofej. Francouzský kouč vyhrál s "Kanonýry" třikrát Premier League a pětkrát FA Cup. Momentálně je nejdéle sloužícím trenérem v anglickém fotbalu.

Arsenal pod Wengerem v 17 sezonách za sebou skončil na místech, která zaručují postup do Ligy mistrů nebo jejího předkola. V uplynulém ročníku anglické ligy londýnský tým obsadil čtvrtou příčku.

"Chci zůstat a dál rozvíjet tým i klub. Vstupujeme do velmi vzrušujícího období. Máme silný kádr, finanční stabilitu a obrovskou podporu po celém světě. Všichni jsme odhodláni přinést tomuto klubu ještě více úspěchů," uvedl Wenger, jenž už vedl Arsenal v 1010 soutěžních duelech.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud