23. května 2014 • 10:21

Ironický Mourinho o Wengerovi: Vyhrát jen FA Cup za 9 let? Krásný

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Josého Mourinha očividně baví provokovat Arséna Wengera a fanoušky Arsenalu. Jakmile se mu naskytne možnost, neodpustí si rýpnutí. V únoru označil trenéra „kanonýrů“ za specialistu na selhání, teď se ironicky poopravil, že vyhrát jeden FA Cup za devět let je pěkný úspěch…



„Váš přítel Wenger, specialista na selhání, jak jste ho nazval, vyhrál FA Cup. Nezměníte na něj názor?“ zněla otázka redaktora Channel 4.

Mourinho při dotazu nejprve vypadal zmateně, pak se ušklíbl a spustil: „Víte, vyhrát jeden FA Cup za posledních devět let… To je krásná chvíle pro Arsenal.“

Jeho ironické rýpnutí „kanonýry“ pochopitelně nahněvalo. A fanoušci na internetu okamžitě Mourinhovi vpálili do tváře, kolikže trofejí vyhrál on za poslední dva roky na lavičce Realu Madrid a Chelsea, dvou nejbohatších klubů na světě? Ani jednu.

Mourinho označil Wengera za „mistra selhání“ v únoru v reakci na jeho slova, že Chelsea má strach ze selhání, protože se úmyslně nehlásí do boje o titul.

„Osm let bez trofeje je neúspěch, proto je Wenger specialistou na selhání. Já ne,“ řekl portugalský kouč. Wenger o dva dny později uvedl, že Mourinho je ostudou Chelsea. „Stydím se za něj.“

Slovní přestřelka pokračovala i v březnu. Mourinho si neodpustil menší rýpnutí v momentě, kdy Wengera čekal 1000. soutěžní zápas na lavičce Arsenalu. „Je to klub, který stojí za svým trenérem i v těžkých dobách. A že jich bylo docela hodně…“ usmál se Mourinho, kterého provokování rivala jen tak neomrzí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud