19. srpna 2014 • 10:46

V Anglii mají jasno: Čech je legenda, ale měl by odejít

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posazení Petra Čecha na lavičku náhradníků se stalo v Anglii jedním z hlavních témat prvního kola Premier League. Trenér Chelsea José Mourinho dal totiž v brance přednost mladému Thibautovi Courtoisovi, jenž by se měl stát novou týmovou jedničkou na dlouhou dobu. Novináři na Ostrovech teď radí Čechovi, aby klub opustil. „Na dvojku je příliš dobrý,“ zní z Anglie.



Není divu, že vidět Petra Čecha na lavičce náhradníků byl nejen pro fanoušky velký nezvyk. Vždyť český brankář podával deset let stabilní výkony a není pochyb, že je jednou z největších osobností klubu v historii.

„Doufám, že fanoušci zpívají dnes večer Čechovo jméno. Bez ohledu na to, že Courtoise možná bude, Čech je tou správnou klubovou legendou,“ napsal po začátku zápasu novinář prestižního deníku Telegraph Matt Law.

Ačkoliv Čechovy zásluhy většina fotbalové Anglie uznává, experti se jinak přiklání spíše na stranu Courtoise. A českému brankáři radí odejít.

„Kdybych byl v jeho situaci, chtěl bych hrát. Je možné, že Čech zaklepe na dveře Mourinha a bude chtít odejít,“ napsal reportér BBC Mark Lawrenson. „Nezapomínejte, že Chelsea má stále Schwarzera jako spolehlivého náhradníka,“ dodal.

„Byla to logická volba. Nejen proto, že Courtoisovi je 22 let a v minulé sezoně vyhrál španělskou ligu s Atléticem Madrid. Čechovi je 32 a chybuje častěji než ve svých nejlepších letech 2004 až 2010," uvedlo webové vydání listu The Guardian.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Chelsea 1:3
Video se připravuje ...

Jasný názor má i bývalý obránce Liverpoolu a dnes fotbalový expert Jamie Carragher. „Myslím, že Chelsea musí jednoho z brankářů prodat. A tím bude zřejmě Petr Čech,“ tvrdil.

Na lavičce nechce Čecha vidět ani novinář The Times Oliver Kay. „Těším se na Courtoise debut v Premier League,“ napsal před zápasem. „Ale Čech je příliš dobrý na to být kdekoliv dvojka. Pro někoho bude skvělým nákupem,“ nepochybuje Kay.

London Evening Standard nicméně uvažuje nad tím, jak by se k Čechovu přestupu postavili fanoušci. „Z možného Čechova odchodu by mohli být zklamaní někteří příznivci Chelsea, kteří viděli, že hrál inspirativní roli při zisku jedenácti trofejí během řady let včetně triumfu v Lize mistrů z roku 2012," uvedl list.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud