22. srpna 2014 • 15:07

Vysmátý Čech trénoval s Courtoisem. V září si zachytá, slíbil Mourinho

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konkurenti, kteří spolu tvrdě bojují o místo jedničky? Ne, tak Petr Čech a Thibaut Courtois na tréninku Chelsea nevypadali. Oba brankáři si společná cvičení užívali a hodně se nasmáli. Trenér londýnského klubu José Mourinho navíc na tiskové konferenci slíbil, že se oba brankáři v následujícím měsíci prostřídají. Přesto se nadále spekuluje o Čechově odchodu. Zájem o roční hostování má Monako a PSG.



Přestože brankář Petr Čech ztratil místo jedničky v brance Chelsea, nadále tvrdě pracuje. „Petr je absolutní profesionál, pracuje jako vždy. Je to persona Chelsea,“ pochválil svého svěřence trenér Mourinho.

Není tajemstvím, že portugalský kouč si hodně přeje setrvání Čecha v týmu. Zároveň chápe, že to pro dlouholetou jedničku není ideální situace. „Nevěřím, že je naprosto šťastný,“ přiznal před novináři.

Na tréninku Chelsea ale všechno vypadalo jinak. Čech se svým konkurentem Courtoisem vtipkovali a v jednom kuse se smáli. Během cvičení ale byli oba maximálně soustředění.

Právě belgický talent si také přeje, aby Čech zůstal. „Samozřejmě, v tréninku se od něj mohu stále hodně naučit, protože má tolik zkušeností,“ řekl Courtois po vítězství 3:1 nad Burnley pro deník The Times.

Český brankář se nakonec dočkal velkého povzbuzení i od manažera. „Nyní je to těžké, máme jeden zápas za týden a hráči jsou odpočinutí. V září je to ale něco jiného, budeme hrát Premier League, Ligu mistrů a domácí pohár. Určitě dojde k rotaci,“ řekl k brankářské otázce Mourinho.

„Petrovo chování je fantastické,“ zakončil trenér Chelsea svou chválu.

I tak není zdaleka jisté, zda gólmana v Londýně udrží. Vážný zájem mají totiž francouzské přední kluby PSG a Monako, které chtějí podle posledních zpráv získat Čecha na hostování. Tomu nahrává i fakt, že Chelsea se musí kvůli pravidlům zbavit jednoho cizince.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud