21. prosince 2014 • 04:56

Doprovod hráče na zápas? Anglické kluby po dětech chtějí až 21 tisíc

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myslíte si, že hráče na zápas doprovázejí žáčkové, kteří to dostali jako odměnu od klubu? V Anglii to tak většinou neplatí. Jedenáct z dvaceti klubů Premier League si řekne rodičům o peníze a rozhodně ne o málo. Částka se někde vyšplhá až na 21 tisíc korun!



Lístky na fotbal nejsou zdaleka to jediné, co musí fanoušci některých z klubů v anglické lize zaplatit. Pokud jejich dítě totiž touží po doprovodu hráče před zápasem, rodiče se musí pořádně plácnout přes kapsu. Aspoň tedy ve většině případech.

Některé kluby totiž prodávají balíčky, které obsahují lístek na zápas, doprovod hráče na trávník, repliku dresu, společnou fotku a hlavně nezapomenutelný zážitek. Jenže cena nebývá zrovna nízká.

Nejdražší ze všech je West Ham, který rodičům naúčtuje částku okolo 600 liber, tedy 21 tisíc korun. O trochu levnější má balíčky QPR a Swansea, ti si účtují po 450 librách.

425 liber zaplatí v Crystal Palace, 400 v Leicesteru a Tottenhamu. Stoke si účtuje 390 liber, Burnley 300, West Brom 265 a nejlevněji tento zážitek prodává Hull, který chce "jen"150 liber. Ceny jsou navíc bez DPH.

Newcastle United si zase účtuje 3000 až 4000 tisíce liber, místo maskota je však za tuto cenu zahrnuto v podnikovém balíčku. Některé kluby včetně West Hamu, QPR, Newcastlu nebo Tottenhamu nabízejí místo maskotů během sezony také v různých soutěžích či místa obsadí na základě spolupráce s charitativními organizacemi, třeba dětmi z dětských domovů.

Větší kluby peníze nechtějí

Větší kluby peníze nechtějí. Mezi ty, kteří si za dětské doprovody neúčtují níc patří Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester City i United, Southampton a Sunderland.

Zpráva, kterou vydal deník Guardian, naštvala spoustu fotbalových fanoušků. Ti okamžitě začali na Twitteru na ceny nadávat, nelíbilo se jim zejména to, že děti z chudších rodin doprovod hvězdám nikdy nebudou moci dělat. Většina se shoduje na tom, že by klub na dětech vydělávat neměl.

Někteří si to však nemohou vynachválit. "Náš syn byl maskotem pro Swansea a byl to pro něj fantastický zážitek. Dostal najíst, viděl všechny hráče, povídal si s nimi a sehnal spoustu autogramů. Dostal také podepsaný zápasový míč, hračky a spoustu dalších věcí. Stálo to za každý cent," napsal jeden z fanoušků do diskuze na anglickém webu listu Daily Mail.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud