20. prosince 2014 • 18:30

Messi nebyl na světě, on už hrál. Miura podepsal smlouvu ve 47 letech

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kazujoši Miura. Jméno tohoto japonského útočníka vám pravděpodobně příliš mnoho neřekne. Přesto se tento 177 centimetrů vysoký hráč zapsal do historie fotbalu. Ne množstvím střelených branek, ani pro dokonalou míčovou techniku. Nedávno totiž podepsal novou roční smlouvu s druholigovou Jokohamou. Na tom by nebyla až tak nic zvláštního, kdyby mu nebylo 47 let!



Svoji fotbalovou kariéru přitom Kazujoši Miura odstartoval už v roce 1986 brazilském Santosu. Bylo mu devatenáct let a Lionel Messi v té době ještě ani nebyl na světě. V Jižní Americe strávil čtyři roky, kde postupně oblékal dresy Palmeiras a Coritiby.

V sezoně 1994/95 se vydal sbírat zkušenosti do Itálie, kde se stal vůbec prvním japonským hráčem, který kdy působil v Sérii A. Oblékal zde dres Janova. Díru do světa však v dresu italského týmu neudělal.

Ve 21 zápasech vstřelil jen jednu branku, více se mu dařilo v dresu Dinama Záhřeb, za který se v roce 1999 trefil dvanáctkrát.

VIDEO: Takhle se v minulém roce trefil Miura za Jokohamu

Mnohem více zářil na reprezentační úrovni. V 89 zápasech si připsal fantastických 55 branek a stal se jedním z nejúspěšnějších útočníků Japonska.

Miura si ještě jednou vyzkoušel zahraniční angažmá, když byl na hostování v australském Sydney. Na hřišti mu dělal společnost například slavný útočník Manchesteru United Dwight Yorke.

V letošní sezoně se v dresu Jokohamy představil ve čtyřech zápasech. "King Kazu", jak se japonskému nezmarovi přezdívá, měl blízko i k angažmá v Angllii, v roce 1999 se však nedohodl na smlouvě s týmem Bournemouth.

Nová roční smlouva s Jokohamou znamená, že Kazujoši Miura bude hrát profesionální fotbal i v době, kdy oslaví 48 narozeniny.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud