5. ledna 2015 • 21:35

Budeš chybět, chlape! Mourinho se loučil s Čechovou dvojkou

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle obvykle José Mourinho nedělá. Ale na nedělní pozápasové tiskové konferenci po vítězství Chelsea nad Watfordem 3:0 v Anglickém poháru udělal výjimku. Než začaly padat otázky novinářů, promluvil o hráči, který nejen tutu neděli vůbec nenastoupil. Oznámil, že v týmu končí třetí brankář Mark Schwarzer. Veřejně mu poděkoval a nešetřil slova chvály: „Budeš nám chybět, velký chlape!“



„Schwarzer byl pro nás fantastický hráč, a to jak na hřišti, tak mimo něj. Přejeme mu vše nejlepší v jeho novém životě,“ vzkázal Mourinho na adresu 42letého australského gólmana, který zadarmo přestupuje do Leicesteru, který je na dně tabulky Premier League.

Mark Schwarzer končí v dresu Chelsea. Už 42 letý brankář zdrama přestupuje do Leicesteru. Mark Schwarzer končí v dresu Chelsea. Už 42 letý brankář zdrama přestupuje do Leicesteru.Foto profimedia.cz

V Chelsea dlouho plnil roli druhého brankáře jako náhradník Petra Čecha , ale po letním příchodu Belgičana Thibauta Courtoise se situace ještě zhoršila.

„Stal se až naší trojkou, což je velmi obtížná situace pro brankáře jeho kvalit,“ řekl Mourinho. Od začátku této sezony se ještě ani jednou nepostavil mezi tři tyče a tak je pro něj přestup do Leicesteru spíše vysvobozením.

Na Stamford Bridge přišel Schwarzer v létě roku 2013 z Fulhamu. Za rok a půl ale odchytal v dresu Blues pouhých dvanáct zápasů.

Australský gólman se ale může pyšnit zajímavým rekordem, stal se totiž prvním zámořským fotbalistou, který odehrál v Premier League minimálně 500 utkání. Kromě Chelsea a Fulhamu působil ještě v dresu Middlesbrough.

Odchod Schwarzera je podle anglických médii jasným signálem, že český brankář Petr Čech vydrží v Mourinhově týmu alespoň do léta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud