16. listopadu 2015 • 12:55

Bez helmy bych byl jistější, tvrdí Čech. Ale zakázali mu ji sundat

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl by to velký nezvyk. Petr Čech při fotbalovém utkání bez již tradiční helmy? Přestože by to brankář Arsenalu uvítal, nestane se tak. Gólmanovi to totiž zakázali lékaři. Helma už Čechovi navíc minimálně dvakrát hodně pomohla.



Petr Čech nosí helmu již několik let, na hlavě ji má i během tréninků. Jde o důsledek střetu se Stephenem Huntem, který českému brankáři nešetrným zákrokem prorazil lebku. Čech musel na operaci a od té doby chytá s helmou.

„Víte, co bylo nejhorší, když jsem se po zranění vracel v utkání s Liverpoolem? Prostorově jsem se najednou úplně ztratil. Jak začali lidi křičet, v helmě se všechno odráželo, zvuky rezonovaly. Byl jsem naprosto zmatený. Ale už jsem si zvykl,“ říká Čech v rozhovoru pro časopis Týden.

Helmu by zkušený brankář nejradši nenosil. „Jistější bych byl, kdybych ji sundal. Ať chcete, nebo ne, s helmou vnímáte okolí jinak. Máte zakryté uši, hůř slyšíte,“ popisuje.

Moc dobře ale ví, že ho helma chrání. „Doktor mi zakázal helmu sundat, a kdybych to udělal, nebude mi platit pojištění. Takže nemám moc o čem přemýšlet. Na druhou stranu za dobu, co helmu nosím, jsem už dvakrát měl otřes mozku. Nechci ani myslet, co by se mně stalo bez ní,“ neskrývá obavy Čech.

Petra Čecha tak fanoušci bez tradiční helmy během zápasu v jeho kariéře už nejspíš nikdy neuvidí.

2482942:gallery:true:true

2468209:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud