9. prosince 2015 • 21:40

Na United se valí kritika! Ostuda a průměr, zlobí se klubové ikony

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatná přestupová politika, průměrné výkony a trenér, který utratil přes 250 milionů liber bez úspěchu. Manchester United čelí po vypadnutí z Ligy mistů na Ostrovech velké kritice z řad vlastních bývalých klubových ikon. „United jsou průměrný tým,“ nebojí se veřejně říct Paul Scholes. „Hrát Evropskou ligu? Trapné,“ sekunduje mu někdejší kapitán Rio Ferdinand. Nit na Louisi van Gaalovi nenechal suchou ani bývalý útočník Michael Owen.



Úterní porážka na hřišti Wolfsburgu (2:3) pro ně byla poslední kapka. Televizní experti stanice BT Sport Rio Ferdinand s Paulem Scholesem otevřeně zkritizovali směr, jakým se klub vydal.

„United vypadají jako průměrný tým a stejně jako průměrný tým mají i průměrné výkony,“ opřel se do klubu Scholes ve studiu. „Vůbec mě to nepřekvapuje. Ten tým byl špatný v každém utkání v základní skupině Champions league,“ dodal po krachu.

Výběr trenéra Van Gaala nyní čeká pouze jarní fáze Evropské ligy. „Byl jsem v týmu, který vypadl ze skupiny v roce 2011. Šli jsme do Evropské ligy a řeknu vám, je to pořádná ostuda,“ rýpl si bývalý kapitán United Rio Ferdinand. „Nechcete vyjít z domu ven mezi lidi. Koukají na vás a přitom si sami pro sebe omílají, že nejste dost dobrý,“ popsal své pocity jeden z nejlepších obránců v historii Premier League.

Špatná přestupová politika

Bývalé opory Manchesteru vyčítají nizozemskému trenérovi především zpackané přestupy. Podle nich udělal značnou řadu chyb. „Myslím si, že v létě nenakoupili, tak jak měli,“ pustil se Scholes do přestupové analýzy.

„V týmu by měl být kanonýr, jenže jak jsme viděli na začátku sezony, místo toho jeden (Robin van Persie pozn. red.) odešel pryč. Když se spoléháte na 20letého Martiala, tak to rozhodně není správně,“ dodal Scholes, který s klubem získal 11 mistrovských titulů a dva triumfy v Lize mistrů.

Podobný názor na přestupovou politiku má i útočník Michael Owen, který v United tři roky působil. Jedenáctka z hráčů, kteří z klubu odešli například: Rafael, Nemanja Vidič, Jonny Evans, Patrice Evra, Nani, Šindži Kagawa, Robin van Persie, Javier Hernández, Adnan Januzaj a Danny Welbeck, by tenhle tým jasně porazila,“ řekl ve studiu.

„Van Gaal musí být pod velkým tlakem,“ myslí si Owen. „Nehodnotím podle průběhu sezony, či úterního zápasu, ale podle těch 18 měsíců, kdy je na lavičce United a k dispozici na posily dostal přes 250 milionů liber (9,2 miliardy korun).“

Memphis Depay po spálené šanci
Memphis Depay po spálené šanci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud